Így nem deformálódnak a szeletek főzés-sütés közben.



A módszer annyira egyszerű, hogy szinte hihetetlen. Nincs szükség hozzá másra, csak egy villára, és valamire, amivel megfoghatod a csúszós húst (például konyhai papírtörlőre).

A lépések a következők:

  • Helyezd az ín végét a villa két foga közé.
  • Fog meg az ín végét (ha nagyon csúszik akkor egy papírtörlővel)
  • Ezután nyomd lefelé a villát, és húzd kifelé a csirkemellből az ínt.

További tippek a csirke elkészítéséhez

Ha az inakat eltávolítottad, már csak meg kell sütnöd a csirkemellet. Erről a húsról gyakran állítják azt, hogy unalmas, és túl száraz. Most azonban mutatunk egy módszert, amivel minden alkalommal ízletes, szaftos ételt készíthetsz.

Klopfold ki a húst: Egy széles fenekű befőttesüveg vagy bármilyen más alkalmas eszköz segítségével klopfold ki a húst, hogy mindenhol egyforma vastag legyen.

Fűszerezz: Mindkét oldalát fűszerezd sóval és borssal.

Melegítsd fel a serpenyőt: Melegítsd fel a serpenyőt közepes vagy magas hőfokon, és amikor már forró, adj hozzá annyi olajat vagy vajat, ami bevonja az edény alját.

Sütés: Közepes hőfokon süsd egy percig a csirkemell egyik oldalát, amíg enyhe aranybarna színt nem kap.

Fordítsd meg: Óvatosan fordítsd meg egy húscsipesszel, vagy fakanállal, de ne villával, hogy ne szúrd át a húst.

Csökkentsd a hőt: Ezután folytasd alacsony hőfokon a sütést.

Takard le: Helyezz egy szorosan illeszkedő fedőt a serpenyőre, és folytasd így a sütést 10 percig. Ezalatt egyetlen egyszer se emeld fel a fedőt, hogy ránézz a húsra.

Kapcsold le a hőt: 10 perc elteltével kapcsold le teljesen a hőt a serpenyő alatt, de még ne vedd le a fedőt. Ha elektromos tűzhelyet használsz, vedd le az edényt a főzőlapról. Hagyd így állni a csirkét további 10 percig. Ne feledd: ne emelgesd a fedőt!

Vedd le a fedőt: Az újabb 10 perc elteltével vedd le a fedőt, és egy húshőmérővel ellenőrizd, hogy átsült-e a hús. Ezután már élvezheted is a szaftos, zamatos falatokat.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!