Természetes fájdalomcsillapítási módszerek, amit bárki megcsinálhat otthon.



Ha nem igényel sürgősségi ellátást a fogunk, de kellemetlen fájdalmakat okoz, próbálkozhatunk természetes fájdalomcsillapítással.

Szegfűszeg

Természetes fájdalomcsillapító és antibakteriális hatásokkal rendelkezik. A kínai és az indiai népi gyógyászatban előszeretettel alkalmazzák. A szegfűszeg nagyon hatékony lehet a fogfájás kezelésében. Csak mártsunk bele szegfűszegolajba egy vattagolyót, és helyezzük a fájós fogunkra. A fájdalomnak hamarosan nyoma sem lesz.

Chilipaprika

A chilipaprikában lévő kapszaicin fogfájásnál igencsak hasznunkra lehet, ugyanis csillapítja az idegi fájdalmakat. Voltaképpen elzsibbasztja az idegeket, így nem érzünk fájdalmat. Akár egy darab chilipaprikát is elrágcsálhatunk, de a legjobban akkor járunk, ha paprikaolajat csepegtetünk egy vattapamacsra és ezt helyezzük a fájós fogunkra.

Cickafark

A cickafark egy remek gyulladáscsökkentő gyógynövény, így használhatjuk fogfájás csillapítására és ínygyulladás esetén is. Készítsünk a gyógynövényből teát, és öblögessünk vele.

Aktív szén

Az aktív szén is használható a fogfájás enyhítésére. Keverjünk egynemű pasztát aktív szén és víz keverékéből, majd tegyünk belőle egy keveset egy gézdarabra, amelyet pedig helyezzünk rá a fájós fogunkra.

Öblögetés

A sós vizes öblögetés szintén nagyon jó ötlet, ha fogfájással küszködünk. A sós víz enyhíti a szájüregben kialakult gyulladást, illetve ínygyulladás esetén is nagyon hatékony. Egy csésze meleg vízbe tegyünk egy teáskanál sót, majd naponta több alkalommal is öblögessünk vele.

A fogorvost nem kerülhetjük el, a fogfájást az esetek nagy részében azonban igen, ha rendszeresen látogatjuk meg a fogorvosunkat.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!