Ez a 104 perc mindenki életét felbolygatja!



Július 27-én, azaz pénteken, a 21. század egyik leglátványosabb és leghosszabb ideig tartó (104 perc) égi jelenségének lehetünk szemtanúi.

Holdfogyatkozás olyankor jön létre, ha a Nap, a Föld és a Hold egy vonalba kerülnek, úgy, hogy a Föld a másik két égitest között helyezkedik el. Ez az elhelyezkedés kis időre meggátolja a Nap sugarait abban, hogy megvilágítsák a Holdat, ezért csak a Föld árnyékából kibúvó sugaracskák jutnak el a Hold felszínéig. Ilyenkor a Hold rézszínű köntösbe öltözik, ezért is kapta a „Vérhold” nevet ez a jelenség.

A Hold a Föld legközelebb vonzáskörében keringő égitest, ezért hatással van a mindennapi életünkre. Fizikailag, szellemileg és érzelmileg is befolyásolhatja az embereket a Hold helyzete, ezért a mostani Holdfogyatkozás energiáira jó, ha időben felkészülünk.

Asztrológiai szempontból a Holdfogyatkozás idejét tartják az évben a legmisztikusabb időszaknak, ám a mostani különösen hosszú folyamat lesz. 104 percen keresztül gyönyörködhetünk abban, amint a Hold bebújik a Föld árnyékába, majd miután elkápráztatott a vöröses színével, lassacskán kiszabadul a sötétség ívéből. Tehát 104 perc alatt átélhetjük a Hold egy teljes havi ciklusát, ami óriási energiákat mozgat meg.

Ezek a változó energiák mindenkit másként fognak befolyásolni. Lesznek olyanok, akik a folyamat során nyugalomra és békére lelnek, viszont sokan nem fognak tudni mit kezdeni a jelenség hatásával és izgatottá és zavarttá válnak.

Azok, akik tudják magukról, hogy az energiaáramlások és változások nagyon érzékenyen érintik, készüljenek fel, hogy néhány napig állandó jegyet váltanak az érzelmi-hullámvasútra. Készüljenek fel a legrosszabbra, ugyanis ahogyan a Hold befolyásolja a tengerek és óceánok viselkedését, úgy az érzékenyebbek is megtapasztalhatják az összes érzelmet a káosztól egészen a boldogságig.

Nem árt, tudatosan naplót vezetni a ránk váró égi jelenségek bekövetkeztéről, ugyanis majd visszatekintve más szemszögből értelmezhetjük viselkedésünket, reakciónkat és érzelmeinket az adott jelenség ideje alatt.

A fogyatkozások mindig, kivétel nélkül, felkavarják az állóvizet, amit akár a javunkra is fordíthatunk, mert ilyenkor könnyebben megszabadulhatunk a minket érintő terhektől. Segítő energiák vesznek körbe, melyekkel kicsit kitisztíthatjuk az eddig összegyűlt rosszat.

Ez az időszak kitűnő arra, hogy mérlegeljünk, és búcsút intsünk minden mérgező, negatív dologtól, ami az életünkben van. A változások és változtatásokra különösen figyeljünk oda, ugyanis nem ajánlatos nagy döntéseket meghozni ez idő alatt. Sokszor fogjuk úgy érezni, hogy mindenből és mindenkiből elegünk van, ezért nem baj az, ha kis időt megpróbálunk egyedül tölteni, azért, hogy tisztázódjanak bennünk az érzéseink. Ha elvarratlan szálaid vannak, akkor azok a problémák újra felszínre kerülnek, de próbálj meg addig ne foglalkozni ezekkel, míg a Holdfogyatkozás energiái el nem csitulnak. Várj pár napot, hogy újra tisztán lásd a kialakult helyzetet.

Mindezek ellenére a fogyatkozás energiái csak jót akarnak nekünk – a kiszámíthatatlanság és fejetlenség mind a mi javunkat szolgálja, és a végkimenetel is pozitív lesz. Az energiák lecsillapodása után jobban odafigyelünk arra, hogyan gondolkozunk, miket mondunk, hogyan viszonyulunk másokhoz. A lényeg az, hogy egy percre se adjuk fel az önmagunkba vetett hitünket, és higgyünk abban, hogy az Univerzum mindenben a rendelkezésünkre áll. Ha teheted, éld meg a Holdfogyatkozás minden percét, vegyél sós vizes fürdőt, vagy sétálj mezítláb egyet a szabadban.  Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!