Ez hogy lehet?!A Coloradóban élő James Salaz-nál 2012-ben egy ritka rákos megbetegedést, Langheran-hisztiocitózist állapítottak meg, miután bizonyos anomáliákat fedeztek fel a bal tüdejében. Ilyen esetben a vérben lévő fehérvérsejtek a testben bizonyos tumorok képződését okozzák, de James hiába járt 5 éven keresztül kemoterápiára, ezek a tumorok mégsem tűntek el.

A férfit egy Choon Kee Lee nevű főorvos kezelte, aki 2017-ben nyugdíjba vonult, így James egy másik kezelőorvost kapott, aki pár vizsgálat után közölte vele, hogy sosem volt rákos, és úgynevezett granulomatózusban szenved, ami elsősorban a tüdőkben és felső légutakban lévő nyálkahártya begyulladását jelenti.

Az orvosoknak még nem sikerült megfejteniük a betegség okát, de leginkább a 40 és 65 év közötti emberek veszélyeztetettek. Szerencsére a betegség kezelhető, de ha valaki nem kerül időben szakemberhez, akkor a különböző szervek annyira begyulladhatnak, hogy akár halált is okozhat a kór.

“Elkeseredett vagyok, hogy az elmúlt években valami olyan betegséggel kezeltek, amiben sosem szenvedtem. Ezért valakinek felelnie kell, főként azért, mert a kemoterápia miatt súlyos hasnyálmirigy-gyulladást kaptam, amiből teljesen sosem fogok felépülni” – nyilatkozta a férfi.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!