Azt sem engednék, hogy a családtagjaiknak végigcsinálják a kezelést.



A felmérés nem Magyarországon készült. Az amerikai McGill Cancer Center 118 rákszakértő orvosának tették fel a kérdést: alávetné-e magát kemoterápiának, ha kiderülne, hogy rákos beteg? A kemoterápia mellett hat különböző “kísérleti” terápiát is választhat. Az orvosok elenyésző százaléka vállalná a kemoterápiát. Sőt: nem engednék azt sem, hogy családtagjaiknak végigcsinálják. Négy orvosból talán egy az, aki bízna az eredményességében.

S hogy miért így döntenének? A kemoterápia egész testre és immunrendszerre vetülő pusztító hatása és a rendkívüli alacsony sikerességi rátája miatt. Megfejelve ezt még azzal a ténnyel, hogy a rákos betegségek mindössze 2-4%-a reagál valamit is a kemoterápiára és mégis a rák minden fajtájára alkalmazzák.

Amerikában óriási visszhangja lett a felmérésnek. Egyre inkább érezhető, hogy csökken a kezelésben való bizalom, aminek legfőbb oka, hogy tények igazolják a "betegség-ipar" jövedelmezőségét, illetve az orvostudomány és a gyógyszeripar korrupttá válását.

A kutatásban résztvevő egyik orvos így fogalmazott:

Egy emelt szintű toxicitás valójában az utolsó dolog, amire bármilyen élőlénynek szüksége van a fertőzések, ill. betegségek elleni védekezésben. Auto-immun betegségek főleg akkor alakulnak ki, amikor az emberek az élelmiszerrel, ivóvízzel, oltóanyaggal vegyi anyagokat visznek be szervezetükbe. Ilyenek a mesterséges édesítőszerek és a környezetszennyezésből fakadó ártalmak is. A kemoterápia a testet borzalmas mérgekkel tölti fel.

Ezt az orvosok, rákszakértők, kutatók már tudják ezt, de a gyógyszergyárak nyomására még mindig nem javasolnak helyette alternatív megoldásokat, étrend kiegészítőket, gyógynövényeket. Nem hangsúlyozzák eléggé, hogy a rák legyőzésének útja a méregtelenítés és az immunrendszer felerősítése, nem pedig tovább rongálása és vegyszerekkel való elárasztása. Az orvosok tudják, mennyire abszurd a kemoterápia ideológiája.

Hogyan lehet azt mégis megmagyarázni, hogy habár az orvosok 75%-a nem lenne hajlandó saját magát vagy családtagjait alávetni a kemoterápiás kezelésnek, a betegek 75%-ának mégis ezt írják elő?! A költséges kemoterápia és a gyógyszeripari “csúszópénzei” generálják ezt a jelenséget - ami reméljük hamarosan változni fog. Mindannyiunk érdekében.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!