Van ahol vízszintesen esik a hó a hatalmas szél miatt!



Nem csak a hegyekben, hanem síkvidéken is többfelé fehérbe borult a táj, emellett a szél is erős. Hiába írunk áprilist, a beáramló hideg levegőnek köszönhetően jócskán lehűlt a levegő, mindössze 0 és 3 fok közötti értékeket mérünk.
A Duna vonalában sok helyen havas eső, a Duna-Tisza közének nagy részén pedig sok helyen hó esik, így a várakozásokkal ellentétben még alacsonyabbra húzódott a havazás határa, nem csak a hegyek fehéredtek ki.

Csütörtökön is szeles marad az idő, többfelé viharossá fokozódhat az északias szél. Több-kevesebb csapadékra országszerte számíthatunk. Hajnalban 0-5, napközben 5-9 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Péntek hajnalban az északi fagyzugos helyeken 0 fok alá csökken a hőmérséklet, délutánra pedig 8-12 fokig melegszik a levegő. A szél továbbra sem csillapodik, csapadékra azonban már nem kell számítani, hosszabb időre kisüt majd a nap.
Szombaton és vasárnap is szeles időre számíthatunk. Szombaton elszórtan, vasárnap a várhatóan érkező hidegfront következtében többfelé alakulhat ki egy-egy zápor. Szombaton napközben 9-14, míg vasárnap 8-13 fokig melegszik a levegő. Forrás: idokep.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!