Ezt a módszert otthon is érdemes bevezetni.



Hiába takarítunk, a portalanság 1-2 hétnél nem tart tovább. Van azonban egy megoldás, amely alkalmazásával akár 2-3 hónapig is megakadályozhatjuk a por lerakódását!

Van egy olcsó termék, amely segít a lakás hosszútávú tisztán tartásában, ez pedig a glicerin. A glicerin egy olyan anyag, amely hosszú ideig meg tudja akadályozni a por lerakódását.  Nem csupán a lakkozott területekről lehet vele eltüntetni a port, hanem a tükörről is. Ezt a sűrű, szagtalan anyagot használják többek között a múzeumok és a szállodák is. A glicerin egyfajta láthatatlan réteggel vonja be a már előzőleg megtisztított felületeket, így a por is nehezebben rakódik le. Az is előnye, hogy bármilyen felületen lehet alkalmazni.

Egy mikroszálas törlőkendőre tegyünk néhány cseppet a glicerinből, majd ezzel töröljük át a bútorokat. Ugyanígy járjunk el a lakkozott felületek, és a tükrök esetében is.

A parketta és a laminált padló is fényessé és portalanná varázsolható, ha a felmosóvízbe pár csepp glicerint keverünk, majd ezzel a keverékkel mossuk fel a járólapot.

Nemcsak a fényesítésben és portalanításban lehet segítségünkre, hanem a folteltávolításban is! A makacs foltokra csepegtessünk néhány csepp glicerint, majd a textilt sós vízben öblítsük ki.

A szépségápolásban is hatékonyan fel lehet használni. A hajápolásban segítségünkre lehet, ha pár csepp glicerint teszünk a samponba, hiszen ettől a haj sokkal fényesebb lesz. Ha a kézkrémbe teszünk belőle egy keveset, akkor a bőrünk is puhább lesz. 

Glicerint több helyen is vehetünk (gyógyszertárak, drogériák, de a webshopokban is megtalálhatók - 2 dl kb. 500 Ft). Mivel pár cseppet kell csak használni, ez nagyon sokáig elég. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!