Úgy gondolom, hogy a tudatosság szintjét apró cselekedetekkel növelhetjük a világban. Egy jelentéktelennek tűnő gesztussal és minimális erőfeszítéssel egészen csodálatos energiák indulhatnak be.

Itt egy egyszerű példa: adj harmonikus választ, valahányszor valaki azt mondja neked: „köszönöm”.  A válaszoddal valamilyen irányt adsz a feléd áramló energiának. Mert a szó energia.

Nézzük, hogy válaszolsz, amikor valaki köszönetet mond neked:

  • örömmel (örömömre szolgált);
  • nincs mit;
  • semmiség;
  • szívesen;
  • én is köszönöm;

Nem baj, ha különböző helyzetekben különböző válaszokat adnál. Többet is kiválaszthatsz a fenti válaszok közül. A felsorolt válaszok mindegyikének van egy energetikai alapja, amelyet az alábbiakban részletezni fogunk.

Nem kell sokat gondolkodnunk ahhoz, hogy megértsük, miért is van ez így.

Amikor kimondasz egy szót, kiadsz egy hangot. A hang rezgést jelent, a rezgés pedig energia. Minden alkalommal, amikor megszólalsz, energiát szabadítasz fel. 

Hasonlóképpen, minden alkalommal, amikor valaki beszél hozzád, energiát irányít feléd. Minden köszönetnek amit neked mondanak, megvan a maga sajátos energiája. Erre az energiára adott válaszod alapján pedig a következő helyzetek fordulhatnak elő:

1. blokkolod (gátolod) az energiát;
2. elfogadod;
3. elfogadod és visszatükrözöd azt;

1. Az energia blokkolása

Ez történik, amikor egy köszönömre azt válaszolod, hogy: nincs mit, vagy semmiség.

A képen látható kék nyíl egy harmonikus energiahullám. A „köszönöm” szó rezgése magas. Ezért nem alkalmas válasz a „nincs mit”, vagy a „semmiség”, ezekkel ugyanis felhúzol egy falat magad elé. Magas rezgésű energia tart feléd, de te úgy döntesz, hogy meggátolod abban, hogy elérjen. Miért tennéd ezt?

Sokan azért tesznek így, mert nem szeretik, és nem tisztelik saját magukat. Tanuld meg hálásan elfogadni, ha valaki felajánl neked valamit, legyen szó akár egy egyszerű köszönömről, egy szelet süteményről, egy pénzösszegről, egy mosolyról, vagy bármi másról. Semmi sem történik véletlenül. Fogadd örömmel a feléd küldött energiát. Ne feledd, hogy te vonzottad be ezt az energiát, viselkedj ennek megfelelően.

2. Az energia befogadása

Ez történik, amikor azt válaszolod egy köszönömre, hogy: örömmel, vagy szívesen.

Így kimutathatod, hogy nyitott vagy rá, hogy befogadd a feléd irányított energiát.

Ha így válaszolsz, amikor valaki köszönetet mond neked, gratulálok. Ez azt jelenti, hogy nyitott vagy másokkal szemben, ez pedig nagyszerű dolog.

Az emberek 99%-a ezen a két módon reagál, vagy elfogadja, vagy elutasítja az energiát. De valami igazán varázslatos dolog egy harmadik helyzetben történik.

3. Az energia elfogadása és visszatükrözése

Ez történik, ha így válaszolsz: „én is köszönöm”. Ebben az esetben bezárul egy hurok. Ez a válasz lehetővé teszi az energia számára, hogy azt tegye, ami leginkább a természetéhez tartozik, azaz mozgásban maradjon.

Közted és bármelyik másik ember közt a Földön finom, alig érzékelhető kapcsolat van. A világon minden összekapcsolódik mindennel. Ha köszönömmel válaszolsz egy köszönömre, azzal harmonikusan bezárod a kört. Ilyenkor egy már létező kapcsolatot használsz fel ahhoz, hogy maximálisra növeld az eredetileg feléd irányított energiahullámot.

Az egészben az a legcsodálatosabb, hogy nem veszítesz semmit, sőt, megsokszorozod azt, amit kaptál.

A tudatosság szintjét apró cselekedetekkel lehet növelni az emberekben. Ezért azt javasoljuk, hogy mától kezdve, ha valaki köszönetet mond neked, te is hasonlóképpen válaszolj, és ezáltal erősítsd fel a kapott energiát. Hagyj fel azzal, hogy elutasítod a feléd irányított energiát. Mától kezdve fogadd el, és sokszorozd meg azt.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!