Sokat spórolhatsz vele!



Ha nincs korlátlan az internet előfizetése, lassul vagy megszűnik az elővigyázatlan felhasználó hozzáférése. Ám egy apró Android beállítás sokat segít a takarékoskodásban, hogy ne kerülhessünk ilyen helyzetbe.

Sokan nem tudják, hogy a Chrome böngészőben van adatforgalom-csökkentő kapcsoló, ami alaphelyzetben nincs gyárilag bekapcsolva.

Az adatforgalom-csökkentő úgy kíméli a telefonszámlánkat, hogy a Google szervereinek segítségével tömöríti a megtekinteni kívánt oldalakat. Akkor is jól jöhet, ha bőven van még a számlánkon, de lassú kapcsolaton kell méretes weboldalt betöltenie a böngészőnek.

Bekapcsolásához a Chrome jobb felső sarkában a három pötty érintésével lépjünk a Beállítások menüpontba, s azon belül alulra görgetve válasszuk az Adatforgalom-csökkentő opciót. A funkciót nem lehet használni inkognitó módban, biztonságos weboldalon.

Ritkán ugyan, de némelyik weboldal kinézetét kissé megváltoztathatja az adatforgalom-csökkentő.

Ha nem működik megfelelően az adatmegtakarítás, vagyis bizonyos idő elteltével is csak 0%-os adatmegtakarítást tapasztalnánk, még lehet egy kísérletet tenni. Lépjünk a mobil Beállításaiban a Kapcsolatok/Wi-Fi opcióban a Speciális fülre, s a Proxy-ban válasszuk a „Nincs” lehetőséget. Forrás: hirado.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!