A gyökérből készített tea 48 órán belül képes elpusztítani a daganatos sejteket, anélkül, hogy az egészséges sejtekben kárt okozna.



Ez a gyógynövény nem más, mint a pongyola pitypang (Taraxacum officinale), ismertebb nevén gyermekláncfű, melynek sárga virágát, majd a virágból kialakuló szépen repülő magjait mindenki ismeri. De az igazi érték a föld alatti részeiben van!

A pitypang gyökeréből készített tea 48 órán belül képes elpusztítani a daganatos sejteket, anélkül, hogy az egészséges sejtekben kárt okozna. Erre a kemoterápia nem képes. A gyökérfőzetét vizelethajtó hatása miatt is használják, előnye, hogy a szervezetből csak nátriumionokat ürít, a kálium visszamarad. A tea fogyasztása súlycsökkenéshez vezet, ezenkívül húgykő és vesekőképződést gátló valamint vértisztító hatású.

Levelei főzetét epehajtó, étvágyserkentő, májműködést javító hatása miatt fogyasztják. Hatásos az allergia kezelésében, és csökkenti a rossz koleszterinszintet is. Gazdag C- és B6 vitaminokban, de rengeteg A- és K-vitamin van benne,  ásványi anyagokat is tartalmaz, ilyen a vas, magnézium, káliumot, vagy folsav.


Fogyasztási javallat:
A gyökérfőzetét 2 evőkanál szárított gyökeret tegyünk 1/2 liter vízhez, majd 5 percig főzzük. Fedjük le, majd hagyjuk állni addig, amíg iható hőmérsékletűvé válik. Leszűrve fogyasszuk.

A levelek főzetéhez 1-2 kiskanálnyi szárított levelet használjunk 1/2 liter vízhez. Hasonlóan készül, mit a gyökér-tea.

A pitypang gyökerében lévő különleges hatóanyagokat a Windsori Egyetemen tudósai is vizsgálták. Így laborvizsgálatokkal is alátámasztották, hogy a pitypang gyökérben olyan hatóanyagok vannak, amelyek képesek megölni a rákos sejteket.

Nem mindegy hol gyűjtöd! Minél tisztább helyet keress a gyűjtéshez! Semmiképpen ne szedd ki a forgalmas utak mellől, vagy vegyszeres kezelés alatt álló területekről (pl. szántóföld mellől). Tavasszal és ősszel is gyűjthető!

► KÉRJÜK LÁJKOLD, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!