Pár havonta mindenkinek meg kellene csinálni.



Élettevékenységünk során testünkben rengeteg biokémiai melléktermék keletkezik, mely a beleken, a vesén és a bőrön keresztül távozik el. Ehhez jön még a tüdőnkbe kerülő szmog, cigarettafüst, a gyomrunkba jutó műtrágya-maradványok, az ivóvíz káros elemei, az alkohol, a különböző tabletták. A bélcsatornából pedig az ott lévő mérgek szívódnak fel. Mivel szervezetünk nem működik mindig maximális teljesítménnyel, nem képes idejekorán kitakarítani magából mindent. Ha egy gépkocsi akárcsak pár órán keresztül maximális teljesítménnyel működik, felforr benne az olaj. Ezért van, hogy az emberi agy átlagban csak 20 %-os teljesítménnyel dolgozik.

Miért van szükség a méregtelenítésre?

Kiválasztó rendszerünk sem távolít el mindent tökéletesen.

A méregtelenítés arra figyelmezteti kiválasztó rendszerünket, hogy végig kell vinni azt, amit ő örökké csak holnapra 'halaszt'. Sőt, holnaputánra.

Persze, valamikor ezt beavatkozásunk nélkül is megteszi, csakhogy addigra a vesében, epehólyagban már lerakódik néhány homokszem. Ebből később kövek lesznek, a májban felhalmozott mérgek pedig a vérbe jutva már másnap reggelre fejfájást idézhetnek elő.

A szervezet méregtelenítésének eljárásai nemcsak jó közérzetet biztosítanak, hanem a meglévő és rejtett betegségek gyógyítását is elvégzik.

A vastagbél méregtelenítése

Tulajdonképpen egy két napos diétáról van szó. Bármely nap elvégezhető, de mégiscsak jobb a szombat-vasárnap, amikor a szervezet pihen.

Már pénteken készítsen elő három liter kefirt, szeleteljen fel kb. 30-40 deka kenyeret, lehetőleg a barna fajtákból. A kenyérszeleteket tegye ki az ablakpárkányra, hogy a napsütéstől szombatra kétszersült legyen belőlük. Ha nem süt a nap, megfelel a kenyérpirító is vagy valami más.
    1. nap. A nap folyamán igya meg az egész kefirt, közben harapjon hozzá a kétszersültből. Mindig akkor igyon, s közben rágcsáljon kétszersültet, amikor megéhezik. Ha nem szereti a kefirt, megteszi helyette a szénsav nélküli ásványvíz is.
    2. nap. Kefir helyett reggeltől estig igyon cukormentes gyümölcs- vagy zöldség-levet, megint csak három liternyi mennyiségben és egyen hozzá kétszersültet. Konkrétan milyen lé legyen? Ízlése szerint választhat – 
alma-, paradicsom-, sárgarépa- vagy bármely más gyümölcs- és zöldség-lé közül. A fenti módszert ajánló természetgyógyászok a kúra alatt esténként még beöntést is javasolnak. Ez nem feltétlenül szükséges. Rendeltetésének megfelelően a vastagbél amúgy is eltávolít magából mindent. Nem kell tehát még különféle szerves és szervetlen dolgokat oda bejuttatni. 

A kúra után sokan beszámolt arról, hogy testükben csodálatos könnyűséget éreztek, erőnlétük és közérzetük pedig jelentősen javult. Akadtak azonban olyanok is, akiknél az első nap tovább fokozódott a fáradtság rossz szájszagot és bőr viszketegséget éreztek, ezért felhagytak az egésszel. Nagy kár. Mindez ugyanis megfelel a toxikus anyagok 'rejtekhelyükről' való eltávozásának tüneteinek. Egér vagy patkány irtáskor is azt látjuk, hogy a kártevők először tömegesen menekülnek odúikból. Utána viszont steril körülmények maradnak az élőhelyeiken. Úgyhogy aggodalomra semmi ok.

Milyen gyakori legyen az ilyen gyógykúra?
Elegendő havonta egyszer. Ha viszont Ön szorulásra hajlamos vagy jelentős súlyfeleslege van, akkor jobb, ha kéthetenként egy alkalommal megteszi.
Az ellenjavallat csak a cukorbetegeknek, gyomorfekélyeseknek, erősen savas gyomorhurutosoknak és a szoptatós anyáknak szól. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!