Mindenhol halottak és vér borít be mindent...



Leg­alább né­gyen meg­hal­tak és ti­zen­öten meg­se­be­sül­tek egy ön­gyil­kos me­rény­let­ben a lí­biai Misz­rá­tában. Sokak sze­rint a tá­ma­dás az Isz­lám Állam ter­ror­szer­ve­zet szám­lá­jára ír­ható.

Robbantást három férfi követte el a városközpontban található igazságügyi központnál, amiben legalább négyen meghaltak. A dzsihadista szervezet hírügynökségén, az Aamákon keresztül közleményt adott ki, melyben magára vállalta a merényletet.

A városrész egyébként a befolyásos milíciák ellenőrzése alatt áll, és ezek segítettek tavaly a nemzetközileg elismert kormánynak kiűzni az Iszlám Államot Szirtből, a legfőbb líbiai erősségükből.

Egy, az Iszlám Államhoz tartozó, három férfiből álló csoport öngyilkos merényletet hajtott végre az igazságügyi központ ellen, négy embert megölt és tizenöt másikat megsebesített

- közölte a nemzeti egységkormány erőinek szóvivője, majd hozzátette, hogy az első merénylőnek sikerült behatolnia az épületbe, ahol felrobbantotta magát, a másodikat agyonlőtték, a harmadikat pedig őrizetbe vették.
A LANA líbiai hírügynökség szerint a merényletet egy időben követték el azzal, hogy az Iszlám Állam több tagját átszállították az igazságügyi központba kihallgatásra.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!