A támadást egy 18 éves arab fiú követte el!Egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár fiú volt a tegnap esti müncheni lövöldöző, aki már 2 éve Münchenben lakott, és nem szerepelt a rendőrségi nyilvántartásban.
Az indítékairól egyelőre semmit nem tudnak, és arra sincs még válasz, hogy voltak-e társai. Azt sem lehet tudni, hogy milyen típusú volt a fegyver és hogyan szerezte.

A fiatalember egy gyorsétteremben kezdett lövöldözni a München északi részén lévő olimpiai parki bevásárlóközpontnál, utána pedig a gyorsétterem előtt és a bevásárlóközpontban is lövéseket adott le.
A merényletek után öngyilkos lett, és a holttestét a bevásárlóközpont közelében találták meg.
A szemtanúk beszámolója alapján kezdetben úgy tűnt, hogy hárman lövöldöznek, mert két ember egy autóval feltűnően gyorsan távozott a helyszínről, akiket időközben megtalálták és megállapították, hogy nincs közük a bűncselekményhez.

A lövöldözésben a kilenc halott mellett 21 ember megsebesült, közülük 16-an kerültek kórházba, hárman súlyos állapotban. A halottak között fiatalkorúak, a sebesültek között pedig gyerekek is vannak.
A lövöldözés miatt 2300 rendőrt mozgósítottak, és a nyugalom helyreállt a bajor fővárosban. A tömegközlekedést újraindították hajnalban.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!