Itt is egy kamion hajtott a karácsonyi vásározók közé!



9 halott és 50 sérült lett Berlinben, amikor hétfő este egy kamion hajtott a karácsonyi kirakodóvásár bódéi közé.
Egyelőre kérdéses, hogy egy előre kitervelt nagyobb szabású terrorista támadásról van-e szó, amit egy lengyel rendszámú kamionnal hajtottak végre!

Az elkövető miután megállt a jármű elmenekült, de úgy tudni, hogy nem messze a helyszíntől már elfogták. A mellette ülő társa viszont a helyszínen lelte halálát. Egyelőre nem tudni milyen nemzetiségűek, és a támadás okát sem.

A kamion egy lengyel fuvarozó cég tulajdona, akikkel már beszéltek. A jármű Olaszországból jött, és kedden reggelig kellett volna Berlinbe érkeznie. Vélhetően ellopták a járművet, mert a sofőrrel délutántól megszakadt a kapcsolatuk.
A cégtulajdonos azt állítja, elképzelni sem tudja, hogy ilyen balesetet okozzon a sofőr, aki már 15 éve van a szakmában.

Egy brit riportert is majdnem elcsapott a tömegbe rohanó kamion, aki szerint egyértelműen szándékos volt a merénylet! Az élete 3 méteren múlott, miközben a bódékat és a padokat a teherautó maga előtt tolta.
A berlini rendőrség azt kéri a lakosságtól, hogy maradjanak otthon, és ne zavarják a mentést. Az eset egyébként a Breitscheidplazton történt, a német főváros Charlottenburg nevű negyedében.
Azt még nem tudni, hogy magyar áldozatok vannak-e.

A támadás kísértetiesen hasonlít a júliusi Nizzában elkövetett támadásra, ahol több mint nyolcvanan vesztették életüket. A támadó nem egy kiképzett terrorista volt, csak egy tunéziai származású, Franciaországban radikalizálódott férfi.

További képek és videó a helyszínről

IDE KATTINTVA MEG TUDJA NÉZNI A HELYSZÍNI VIDEÓT!

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!