17 éve küzd a rákkal.Közösségi oldalán tudatta a szomorú hírt a svéd Roxette, hogy 61 éves korában elhunyt az együttes énekesnője. Marie Fredrikkson.

17 évig küzdött rákkal - hétfő reggelre sajnos legyőzte a betegség.

Az énekesnő 1958. május 30-án született Svédország déli részén, zenei karrierje a közeli Halmstadban indult - ott ismerkedett meg és barátkozott össze a Roxette másik tagjával, Per Gessle-lel.

A 84-es debütálása után Marie Svédországban egyre népszerűbb lett, a Roxette-tel pedig igen szép sikereket értek el világszerte. Az énekesnőnél 2002-ben agresszív agytumort diagnosztizáltak, ami sajnos egy időre megálljt parancsolt a karrierjében. Az énekesnő 2009-ben tért vissza a színpadra újra. Egészen 2016-ig tartott ez az időszak, mikor is az orvosok azt tanácsolták Marie-nek, hogy az egészsége érdekében álljon le a koncertezéssel.

'Az idő gyorsan elszáll. Nem is volt olyan rég, mikor napokat és éjszakákat töltöttünk együtt a kis lakásomban Halmstadban - olyan zenéket hallgattunk, amiket imádtunk és lehetetlen álmokat osztottunk meg egymással' - így kezdte a búcsúzkodást Per Gessle, akinek sorait az énekesnő emlékére közzétett oldalon osztották meg a világgal. 'Köszönöm Marie, köszönök mindent. Te egy rendkívüli zenész voltál, a hangok mestere, egy csodálatos előadó! Köszönöm, hogy a fekete-fehér dalaimat a legcsodálatosabb színekkel festetted meg. 40 éven keresztül a legcsodálatosabb barát voltál! Büszkeséggel tölt el, megtisztelve érzem magam és boldog vagyok, hogy annyi időt, tehetséget, melegséget, nagylelkűséget és humort osztottál meg velem. Szeretettel gondolok a családodra. A dolgok többé már nem lesznek ugyanolyanok.'

Marie Fredrikssont férje, Mikael Bolyos és két gyermeke, Josefin és Oscar gyászolja. Az énekesnőt szűk családi körben helyezik örök nyugalomra.

Búcsúzóul a dal, amit az egész világ ismer. Nyugodj békében!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!