Az akupresszúra az ókori Kínából eredő, több ezer éves orvoslási módszer. Azt vallja, hogy testünkön léteznek olyan pontok, amelyekre nyomást gyakorolva enyhíthetők bizonyos fájdalmak. Ezek a pontok energetikai szempontból kapcsolatban állnak az egész testtel.

Megmutatjuk azt a négy akupresszúrás pontot, amely a leggyakoribb fájdalomfélékre nyújthat gyors megoldást. Mindenképp próbáld ki ezeket, mielőtt a gyógyszerekhez fordulsz!

Mivel nyomd meg a pontokat? Egyszerűen a hüvelykujjaddal! Az időtartam 2-5 perc legyen, naponta háromszor is megismételheted. Ennél többször viszont nem javasolja a kínai gyógyászat az akupresszúrás pontok ingerlését, mert az a test energetikai hálójában zavart okozhat!

Íme, a 4 legfontosabb akupresszúrás pont és a fájdalom, amit eltüntethet:

A 'GB20' vagy Feng Chi néven ismert pont a tarkónk fölött helyezkedik el. Stimulálásával megszűnhet a fejfájás, migrén, fáradtság miatti homályos látás, maga a fáradtság és az influenza kezdeti tünetei. Célszerű hüvelykujjal végezni a pontok stimulálását. A masszázst kapó fél egyfajta energialöketet érez a fejében.

Az 'LV3', más néven Tai Chong az a pont, amit stressz, alsó deréktáji fájdalom, lumbágó, magas vérnyomás, menstruációs görcsök, álmatlanság és szorongás esetén érdemes 'elővenni'. A nagylábujj és a második lábujj csontja közötti területen található. A rá gyakorolt nyomás legyen enyhe és körkörös mozdulatot is szabad bele vinni, mivel azon a területen elég vékonyka csontjaink vannak.

Az L14-es, vagyis a Hoku pont segít a stressz tüneteinek enyhítésében, de olyan fájdalmakra is hatással lehet, mint a fogfájás, fejfájás, arcüregi fájdalmak vagy a tarkó feszülése. Fejfájás esetén lehet a nyomkodása hosszabb is, mint öt perc, egészen a fájdalom eltűnéséig.

Az 'ST36' pont elnevezése kínaiul Zu San Li. A gyomorral kapcsolatos gondokra adhat gyógyírt, úgymint gyomorfájás, emésztési zavarok, hányinger, hányás, bélproblémák. Ez a pont aktiválja az immunrendszert is, ezért érdemes stimulálni járványos időszakban. 

Reméljük, ezzel az ősi tudással elkerülhetsz néhány gyógyszert!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!