Az energiaáramlás meghatározó pontja ez!Az ősi kínai orvoslásban már évezredek óta alkalmazták a különböző akupunktúrás kezelési módszereket, amelyekkel többféle betegséget, rendellenességet hoztak helyre. A nyugati civilizációban újabban a stresszkezelésben alkalmazzák az ősi kínai gyógyításokat, mégpedig a test különböző pontjainak a megnyomásával.

A lényeg az, hogy a szervezetünkben energiaáramlások vannak, ami hasonló a vérkeringéshez, csak sokkal nehezebben kimutatható. Ezek az energia-útvonalak bizonyos meridián pontokban találkoznak. Ha viszont valamilyen oknál kifolyólag ez az áramlás akadályba ütközik, nem tudja átjárni az egész testet, betegségek, stressz, zaklatottság, idegesség, pánikroham jelentkezhet.

Az akupunktúra tanai szerint a testünket behálózó életenergiát chi-nek hívják, és a bizonyos pontok nyomogatásával a chi áramlását segítjük elő, hogy ne ütközzön akadályokba, így a szervezet egészsége hosszú távon fenntarthatóvá válik.

Az akupunktúra, és akupresszúra szerint testünkön összesen 12 meridián pont található, amelyek minden létfontosságú szervünket összekapcsolják. Ha valamelyik pont “meghibásodik”, akkor betegség alakulhat ki.
Manapság a napi stressz, feszültség az egyik legártalmasabb kór, ami az emberek életét megnehezíti.  
De van a testünkön egy titkos stresszűző pont. Ez pedig nem máshol van, mint a mellkasunk közepén, ahol a szívünk is helyet kap. Könnyen kitapintható ez a pont, amit még imádkozó pontnak is hívnak, ugyanis, ha össze tesszük a két kezünket, akkor a hüvelyk ujjunk alsó részének csontja mutatja, hogy hol van az a bizonyos pont.

 
Ezt kell enyhén megnyomni, mikor érezzük, hogy kibillenünk a lelki egyensúlyunkból, és eluralkodik felettünk a stressz, vagy a sokkal rosszabb pánikroham. Finoman körkörös mozdulatokkal masszírozzunk a mellcsontunkat (szegycsont), és lélegezzünk mélyeket.,  Ürítsük” ki fejünkből a negatív gondolatoktól. A stressz, az idegesség, a pánik pedig hamarosan alábbhagy. Forrás: fenykert.net

Nézd meg milyen jelek utalnak a pánikbetegségre!

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!