December 25-én történt a tragédia a családi házukban.



A Dévaványai SE labdarúgója, D. Kristóf és édesapja szén-monoxid mérgezés következtében hunytak el. A rendőrség közlemény adott ki:
Dévaványán, 2018. december 25-én otthonukban holtan találtak egy 56 éves férfit és 24 éves fiát. A ház fürdőszobájában a kazán és a vízmelegítő is gázzal működött. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a gázkazán meghibásodott és a két férfi szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el és szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia körülményeit, a büntetőjogi felelősség kérdését.

Krisffot nem csak a focipályáról ismerték és szerették, hanem mint természetfotóst is.

Diós Kristóf októberben indította el hivatalos honlapját, amelyen számos képe megtekinthető. Épp az év utolsó hónapjára készült el a saját tervezésű, saját fényképeit bemutató 2019-es falinaptára. YouTube-csatornájára már három éve töltött fel videókat a környék vadjairól.

A katasztrófavédelem a szomorú esemény kapcsán ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a szén-monoxid mérgezést a legtöbbször a helytelenül használt tüzelő- és fűtőberendezés, kémény okozza. Ezért rendkívül fontos, hogy a kazánokat és a kéményeket minden fűtési időszak előtt ellenőriztessük.

Azokat a helyiségeket, amelyekben a tüzelőberendezés található, rendszeresen szellőztessék, megakadályozva a mérgező gázok felhalmozódását. Ezért szakboltokban kapható elektronikus szén-monoxidjelző készülékekkel jelezhető a veszély!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!