5 fiatal és egy 8 hónapos magzat életét vette el egy felelőtlen autós.



Hat vétlen ember halálát okozta egy felelőtlenül előző hajdúszoboszlói férfi vasárnap késő éjszaka olvasható a Ripostban.

 A kenderesi fiatalok - a 24 éves sofőr, illetve 4 unokatestvér, köztük egy várandós kismama hazafelé tartottak, amikor szemből egy kamionkonvoj érkezett a hírhedt „halálúton”. A konvojt egyszer csak előzni kezdte egy személyautó, amiben egyedül ült valaki.

„A fiatalok lassítottak, egészen 50-ig, de hiába: a szemből 130-cal érkező sofőr már nem tudott kitérni, beléjük robbant' – mondja Lódi Mihály, az egyik áldozat, a 12 éves Dániel megtört édesapja. „Hiába mentek szabályosan, a gyerekeknek esélyük sem volt a túlélésre, olyan gyorsan jött az az őrült' – teszi hozzá.

'Borzasztó ez az egész!' – mondja az édesapa. „ Vasárnap este még boldogan falta a konyhában a csirkepörköltöt, majd pár óra múlva ez lett vele...'.

Kiderült, hogy este az unokatestvérei szóltak neki, hogy kocsikázni mennek. A szülők nem engedték volna el, de ő kimászott az ablakon és beült a szomszéd Ricsi autójába. Velük volt még Krisztofer, a 8 hónapos terhes Dóra és az ő párja, Tomi.

„Tomi anyját látogatták meg Törökszentmiklóson, mert a nő külön ment az élettársával, és a fiú rá akart nézni az anyjára, hogy jól viseli-e. Ezért kellett meghalnia a fiamnak! Miután meglátogatták, és jöttek haza az alig pár kilométeres útról, jött szembe a konvoj... Azonnal meghaltak!'- sírta el magát az apa.

„Késő éjjel kopogtak be a rendőrök. Azt mondták, kell egy fénykép a Dávidról. Halálra rémültem, aztán elmondták, mi történt velük. Kedden kell bemennem azonosítani a testét, mert most még dolgoznak rajta, hogy ne legyek rosszul... A feleségem képtelen megnézni őt.'

Ricsin kívül a meghalt fiatalok mind rokonságban álltak.  

Már épül az M4-es, hogy a 4-es ne legyen „halálút”. Várhatóan a jövő év közepén ér el a román határig - most zajlik a Budapest-Cegléd közötti szakasz korszerűsítése.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!