A bíróság első fokon döntött, az ítélet nem jogerős.



Öt év börtönre ítélete Galambos Lajost a bíróság csütörtökön első fokon. Az ítélet nem jogerős.

A Gyurcsány-kormány volt titkosszolgálati vezetői és az Egymásért, Egy-másért Alapítvány kulcsfigurája állt bíróság elé. Galambos Lajos 5 évet, Gyarmati György 3 évet, Jakubinyi Róbert 4 évet kapott - írja a Magyar Idők.

A Gyurcsány-kormány egykori Nemzetbiztonsági Hivatalának főigazgatóját, az ügy másodrendű vádlottja volt Galambos Lajos. A vezérőrnagyot folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntette és államtitoksértés miatt marasztalták el, és 150 millió forint vagyonelkobzásra is ítélték.

Az ügy elsőrendű vádlottját, Jakubinyi Róbertet kétrendbeli folytatólagos vesztegetés miatt négy év börtönre ítélték. A harmadrendű vádlottat, az NBH egykori osztályvezetőjét, Gyarmati Györgyöt vesztegetés bűntette miatt három év börtönre ítélték, valamint 100 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ítélet nem jogerős.

Feltételezhető, hogy Galambos Lajos mintegy 150 millió forintot, Gyarmati György százmilliót forintot, Simon Ibolya, a hivatal akkori jogásza pedig több hónapon keresztül havi 1-1,5 millió forintot kapott (Simon Ibolya nem került a vádlottak padjára).

Az alapítvány állítólag évekig a titkosszolgálatok kifizetőhelye volt.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!