Akik a klasszikus, nyugodt környezetben lévő, flancolás nélküli gyógyfürdőket szeretik, azoknak érdemes lehet ellátogatni ide.A Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdőt nincs sokkal messzebb annál, mintha Hajdúszoboszlóra, vagy Debrecenbe menne, ráadásul kitűnő a gyógyvize.

A fürdő határ román oldalán van, de ettől nem kell megijedni, ugyanis a partiumi részen található, nagyon közel az államhatárhoz. Konkrétan: Debrecentől nagyjából 55 kilométerre (autóval kevesebb mint egy óra), a létavértesi határátkelőtől pedig mindössze 18 kilométerre fekszik a kevesebb mint ezer lakosú Hegyközszentmiklós.

A fürdő története a 70-es években kezdődött. Olajat kerestek, de termálvizet találtak, a több mint 60 Celsius-fokosan feltörő vízre alapozva pedig egy kis termálfürdőt építettek a helyi termelőszövetkezet tagjai. A fürdőt jelenleg a református egyház működteti.

Meglehetősen jól menedzselik a fürdőt. Néhány évvel ezelőtt a szezonális működésről áttértek az egész évesre, a termálvizes medencét pedig befedték, télre oldalfalakat is kap, így ilyentájt gyakorlatilag fedett fürdőként működik. A nagy termálmedence mellett egy pici gyermekmedence található még a fürdőben.

A termálvíz szulfátot, radont, paraffint is tartalmaz. Főleg az utóbbi érdekes, mert a paraffinos vizek nem túl gyakoriak, a kozmetikai ipar bőrápolószerként használja, azaz maga a víz is alkalmas a bőrproblémák kezelésére.
Emellett mozgásszervi panaszok, nőgyógyászati gyulladások esetén is hatékony lehet. Ivókúraként gyomornyálkahártya-gyulladás és renyhe epeműködés esetén ajánlják.

A Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdőhöz vendégszobák kapcsolódnak, de lakókocsi is bérelhető és a sátorozási lehetőség is biztosított a kempingben. A kis fürdőben büfé is működik, ahol többek között kolbász, hurka, toros, pecsenye is kapható.

A belépőjegyek ára és a nyitvatartási idő kifejezetten vendégbarát. Jelenleg egy felnőtt belépő 8 lej (530 Ft) , a 3-14 éves gyerekeknek 4 lej (265 Ft) , gépkocsi esetén a napi parkolási díj 8 lej.
A fürdő minden nap 8 és 23 óra között tart nyitva, és ünnepnapokon is várják a vendégeket. Ez utóbbi tulajdonképpen azt is jelenti, hogy itt mindig van éjszakai fürdőzés, ráadásul külön díj nélkül.

Akit további részletek érdeklik a hegyközszentmiklósi fürdőről, az ide kattintva találja a honlapjukat, itt pedig a Facebook oldalukat.

Akik a klasszikus, nyugodt környezetben lévő, flancolás nélküli gyógyfürdőket szeretik, azoknak mindenképpen érdemes lehet ellátogatni Hegyközszentmiklósra. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!