Hatalmas véralkoholszintet mutatott az eszköz!



Igencsak megalázó szituáció részese volt Nyertes Zsuzsa, miután múlt csütörtök éjjel a rendőrök szúrópróba jelleggel leintették, hogy igazoltassák - számolt be a Bors.

Mosonmagyaróvárról egy előadásról tartott haza.

- Fél tizenkettő magasságában a Városmajori Klinika előtt megállítottak a rendőrök. Igazoltattak, és ahogy az igazoltatásokkor lenni szokott, feltették a kérdést, fogyasztottam-e alkoholt. Válaszoltam, hogy nem – mesélte a  színésznő, akitől ennek ellenére azt kérték, hogy fújja meg a szondát. – Megfújtam. Brutálisan magas véralkoholszintet mutatott. Nem értettem, hisz tudtam, ártatlan vagyok, munkából hazafelé autóztam, tényleg nem ittam alkoholt – magyarázta Nyertes Zsuzsa, aki ezt a rendőröknek is elmondta.

Ők hittek a művésznőnek, és segítségül hívták egy olyan kollégájukat, aki egy másik típusú szondával rendelkezett.

Félóra várakozás után megérkezett az újabb rendőrpáros. A rendőrautó csomagtartójában volt a készülék, egy egész sornyi szondát kellett végigfújni. Mind negatív lett.

– A rendőrök elnézést kértek, jegyzőkönyvet írtak az igazoltatásról, és elengedtek - mondta Nyertes Zsuzsa. – Nagyon fontos dolog, hogy kiszűrjék az ittas vezetőket, de ehhez elengedhetetlen, hogy megfelelő eszköze legyen a hatóságnak. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!