Több milliárd forintról van szó!



Még február elején vitte el egy magyar az Eurojackpot hatalmas főnyereményét. A nyertes májusban jelentkezett a bruttó 22,5 millió eurós, vagyis csaknem 7 milliárdot érő nyereményéért. A 15 százalékos személyi jövedelemadó levonása után 5,9 milliárd forint maradt a nyertesnél, ami még így is a valaha volt legmagasabb elvitt magyar lottónyeremény.

Később annyi kiderült, hogy a szerencsés nyertes egy nyugdíjas férfi, aki először feleségének árulta el a nagy hírt.

- Nem tervezem, hogy a rokonaimat és ismerőseimet beavatom a titokba, de mindenképpen támogatni szeretném a szeretteimet. A családi és baráti kapcsolataimat nem féltem, szerintem a nyeremény egyiket sem befolyásolja majd - idézte korábban a Blikk a lottómilliárdost.

A névtelenségét kérő férfi elmondása szerint korábban sosem nyert nagyobb összeget, és az a napja sem indult szerencsésen, amikor feladta a nyertes szelvényt, hiszen azon a napon megbotlott és elég nagyot esett. A nyertes egyébként egy újságcikkből tudta meg a jó hírt, a szerencséjét pedig egy pohár fröccsel ünnepelte. A jövőben szeretne jótékonykodni és kórházaknak anyagi segítséget nyújtani. A férfi bizakodva áll a nyereményéhez, úgy véli nem lesz nehéz feldolgoznia, hogy ennyi pénzt nyert.

- A nyereményből először egy lottószelvényt vásároltam - mondta a nyugdíjas férfi.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!