Egy méterről látta a történteket, a baleset után ő ért oda először a rendőrökhöz.



Szörnyű baleset szemtanúja volt szombaton Dragan Alekszics, a szolnoki férfi kosárlabda-csapat vezetőedzője. Az út szélén parkolt, és éppen igazoltatták, mikor a két rendőrt egy jármű a szeme láttára elsodorta.

Az edző egy mérkőzés után a Szerbiában élő családjához ment hazafelé, amikor a baleset történt hajnalban az 53-as főúton, Tompánál. A vétkes egy mikrobusz szerb sofőrje volt, aki vélhetően elaludt a volánnál. A rendőrök láthatósági mellényben igazoltattak. A Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség egyik járőrét életveszélyes állapotban a szegedi klinikára, társát a kiskunhalasi kórházba vitték, az ő állapota stabil - írta az MTI a baon.hu információja alapján.

Mindezt az edző végig látta. Báder Márton a szolnoki klub sportigazgatója az M4-nek elmondta:

„Egy méterről látta a történteket, a baleset után ő ért oda először a rendőrökhöz. Elképesztő sokk, óriási trauma érte. Hazautazott a családjához, még nem tudjuk, meddig lesz távol, nagyon bízom benne, hogy a héten visszatérhet hozzánk. A két rendőrnek pedig mielőbbi gyógyulást kívánunk.”
A szörnyű baleset után Alekszics azonnal a sérültek segítségére sietett. Sem ő, sem a rendőrautóban ülő rendőr nem sérült meg.

A súlyosabb állapotban lévő rendőrről egyik kollégája a Facebookon írt, eszerint a férfi már jobban van, evett is, és megismerte a szüleit is, sőt emlékszik arra is, mi történt vele.

Az edzőt nagyon megviselte az eset, most családja körében pihen. Emiatt a szerdai meccsen nem lesz ott, helyette a segítői készítik fel a csapatot - írta a Blikk.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!