Jó ha időben tudsz róla!



2016 decemberében valószínűleg 30-án átutalják a decemberit is (amit elvileg januárban kellene utalni), ez egyébként pénteki napra esik. Így 2017. januárban nem érkezik családi pótlék.

A családi pótlék igénylését 2017-ben a Magyar Államkincstár helyett a megyei és budapesti Kormányhivatalok ügyfélszolgálatain lehet elintézni.  2017. január 1. után is  a Kormányhivatal felfüggesztheti azoknál a családoknál, melyeknél időlegesen nem állnak fenn azok a feltételek, melyeket a családi pótlék folyósításához a családtagoknak teljesíteniük kell.

Az előbbiekben említett feltételek pedig a következők. 2017. után is alanyi jogon jár a gyermekek után a családi pótlék, azonban két, életkortól függő feltételhez kötik a támogatás folyósítását. Amennyiben a kisgyermek óvodás korú, akkor nem hiányozhat igazolatlanul az óvodából 20 napnál többet, különben a családi pótlék utalás felfüggesztésre kerülhet.

Ha a gyermek már nagyobb, és iskolába jár, akkor a családi pótlékot a család csak abban az esetben kapja meg 2016-ban, ha a gyerek 50 óránál többet nem hiányzik igazolatlanul a tanintézményből.Forrás

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!