Ezt a levelet minden férjnek el kellene olvasni!



Ted Gonder három gyermek büszke apukája. Úgy döntött, tanácsokat ad újdonsült apukáknak, és szívmelengető levelet írt a gyermektelen, 24 éves önmagának. Ez a levél egy figyelmeztető minden férjnek, hogy meg kell próbálniuk mindent beletenni abba, hogy jó társak legyenek, és emlékeztessék magukat arra, hogy a feleségüknek mekkora szükségük van a támogatásukra. 

Íme a levél:

“29 éves vagyok és 3 gyermekünk van feleségemmel, Franziskával, aki úgy szülte meg és úgy neveli őket, mint egy vérbeli profi. Most leírom azt, amit a 24 éves önmagamnak mondanék arról, hogyan támogassa a társát a szülővé válás időszakában.

1. Segítsd a regenerálódásban

A feleséged 9 hónapig hordta a hasában a babát. Tehát, amikor csak lehetőséged adódik rá, te hordozd a hasadon a babát 9 hónapon át. Ezzel nemcsak a regenerálódását segíted elő, de szorosabb kötődés alakul majd ki közted és a baba közt, mint azt képzelted volna.

2. Pelenkacsere

A feleséged szoptat és – miközben gyönyörű és beteljesítő érzés is – ez kimerítő. Ezért te cserélj le minden pelenkát, amit csak tudsz, a legelsőtől kezdve! Gyorsan hozzászoksz, és megelőzheted vele az egyensúly felborulását és a neheztelés megjelenését a kapcsolatotokban. Miközben a feleséged barátnői arról panaszkodnak, hogy a férjük egyáltalán nem segít nekik, ő büszkén fog áradozni rólad.

3. Apró gesztusokkal mutasd ki, hogy mennyire értékeled

Készítsd el a kávéját minden reggel úgy, ahogy szereti, még ha a legtöbbször hagyja is kihűlni és elfelejti meginni, mert visszafekszik aludni, míg te dolgozol vagy (később) a gyerekeket viszed az iskolába. Egész éjjel fent volt, hogy szoptassa a babát, ezért segíts neki úgy elkezdeni a napot, hogy legyen ereje összeszednie magát.

4. Emlékeztesd rá, hogy ő szó szerint egy szuperhős

Mondd el neki, hogy gyönyörű, és segíts, hogy önmagát is így lássa azokban a pillanatokban, amikor a legkevésbé magabiztos és leginkább reményvesztett a testével kapcsolatban. Emlékeztesd rá, hogy régen hányszor ért el olyan célt, amit kitűzött maga elé. Emlékeztesd, hogy ő egy szuperhős. Szó szerint elmozdította az összes szervét, felszedett 20 kilót azért, hogy életet adhasson egy gyereknek, aki ajándék lesz életed végéig. Segíts neki másként nézni a testére és a pozitív célokra fókuszálni szép lassan.

5. Mindig légy ott neki

Bírd az iramot! A hormonok dühöngenek a szülés előtt és után is. Nem mindennap tűnik önmagának, és néha olyan dolgokat fog mondani, amiket egyébként nem mondana, ha nem érezné magát úgy, mintha másnapos, koffeintől bepörgött és szteroidokkal tuningolt lenne. Ne feledd, neked az a feladatod, hogy segítsd ezen túljutni, ezért kösd fel a gatyádat, és ha éles a nyelve, akkor is tartsd szem előtt a kívánságait. A normális énje hamarosan vissza fog térni, és hálás lesz azért, hogy egyben tartottad a dolgokat akkor, amikor ő erre képtelen volt, nem pedig csalódott és kiábrándult lesz, hogy még te akadtál ki miatta.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!