"Tele volt magyarokkal a fedélzet, mindenki az életéért imádkozott."



Hatalmas pánik tört ki egy Antalyából Debrecenbe tartó repülőgépen: tele volt magyarokkal a fedélzet, mindenki az életéért imádkozott. A repülőgép a törökországi fürdőhely repülőteréről szállt fel, ám nem sokra rá vissza kellett fordulniuk, mert problémát észlelt a pilóta. A rémisztő eseményekről Smitula Gergő számolt be a Ripost-nak.

'Amikor elindultunk, körülbelül fél óra múlva közölték velünk, hogy a pilótának kényszerleszállást kell végrehajtania, mert technikai problémák léptek fel. A stewardessek közölték, hogy mindenki maradjon a helyén és nyugodjon meg, de ezzel egy időben ők hirtelen leültek és bekötötték magukat. Mondanom sem kell, nem volt a legmegnyugtatóbb látvány! – meséli Gergő.

Körülbelül 200-an utaztunk a repülőn, mindenki azonnal pánikba esett. A gép rázkódott, a gyerekek sikítottak.

- Mivel a gép elkezdett rázkódni és hirtelen mozdulatokkal kisebb zuhanásokat érzékeltünk, kikészültünk. A gyerekek olykor hangosan felsikítottak és zokogtak a szüleiknek, mi pedig a legrosszabbra próbáltunk felkészülni…

Hosszú óráknak tűnt a várakozás, körözött a gép, és azt is mondták, hogy ne ijedjünk meg, mert lehet, hogy meg fognak jelenni az oxigénmaszkok. Amikor végre leérkeztünk a földre, kinéztünk a kis ablakokon és megláttuk a tűzoltókat és a mentőautókat.'

'Kiszállásnál megkérdeztük a stewardesseket, hogy mi történt, erre azt mondta az egyik: Örüljenek, hogy élnek!
Azzal letessékeltek minket.

A párommal elmondtunk egy imát és megöleltük egymást. Ekkor már sok felnőtt is hangosan elsírta magát a megkönnyebbüléstől. A fedélzeten nem mondták, mi történt, csak utólag, azt mondták, hogy megrepedt a pilótafülke szélvédője egy légörvény vagy madár miatt.

Ezután egy egész éjszakát töltöttek spártai körülmények között az antalyai reptéren, majd másnap hajnali 6-kor indultak haza Debrecenbe egy másik géppel.

'Amikor újra felszállhattunk egy repülőre, Andit és engem is pánikhangulat fogott el. Hányingerünk lett, halálfélelmünk volt – de végül szerencsésen hazaértünk. Édesanyám sírva fogadott a debreceni reptéren' – fejezi be Gergő a végül happy enddel végződő történetet. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!