Ezért nem beszélt évekig a rákjáról...



Halász Judit több mint fél évszázada tartó pályafutása során színészi alakításaival, megható dalaival és kedves koncertjeivel gyermekek és felnőttek millióinak szerzett már felejthetetlen élményt. A Kossuth-díjas színésznő évtizedek óta mindenki kedvence, és nélküle a Vígszínház is elképzelhetetlen, hiszen a nevéhez számos emlékezetes szerep és dal fűződik.

Nem rég beszélt pályafutása nagy örömeiről, fájdalmas traumáiról és a daganatos betegséggel vívott harcáról is, amiről évekig nem beszélt még azok után sem, hogy sikerült legyőznie a mellrákot.
Mint ismeretes, Halász Judit 2000. október 4-én szembesült a diagnózissal, és napra pontosan 4 évvel azután, hogy elgázolta őt egy rendőrautó.

Nehezen bírtam. De, hogy ne foglalkozzak folyton a betegségemmel, sokáig nem is beszéltem róla. Éveken keresztül. De aztán rájöttem, hogy kell róla beszélni, hiszen a betegségem úgy derült ki, hogy rendszeresen jártam szűrésre. Az emberek nem szeretnek szűrésre járni, én sem szeretek, de akkor is kell. Ezért kezdtem el beszélni róla - mondta.

Elmondta, hogy amíg a kemoterápiája zajlott nem érezte, hogy bárki is sajnálná, sokkal inkább azt, hogy együtt éreznek vele. Rengeteg üzenetet kapott, biztatást és támogatást, de érezte a felé áramló segítő szándékot is, ami nagyon sok erőt adott ahhoz, hogy felvegye a harcot a gyilkos kórral.

Úgy éreztem, hogy még időben vagyunk, de nem voltam benne biztos. Nem mertem egyedül járni orvoshoz, a férjem mindig elkísért. Amikor megmondták, hogy mi a helyzet, először nem fogtam fel - idézte fel emlékeit.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!