Nemzeti ünnepünk napján felhős, borongós idő lesz az ország nagy részén, csak a nyugati és az északnyugati tájakon szakadozhat fel a felhőzet a délutáni órákban. Kezdetben többfelé, napközben egyre inkább az Alföldön és az Északi-középhegységben valószínű eső, amit a előbb a hegyekben, késő délután a Tiszántúlon is havas eső, helyenként havazás válthat fel. Napközben 3-12 fokra van kilátás. Lesznek olyan Dunától keletre eső tájak, ahol délután hidegebb lesz, mint reggel.

Szerdán erős hidegfronti hatás érvényesül, ami az egészséges emberek szervezetét is megviselheti. Általános lehet a fejfájás, gyakori a nyugtalanság, az éjszakai órákban alvászavarok is felléphetnek.

Fokozódik a görcshajlam, növekszik a szívinfarktus kockázata, a kismamáknál pedig korábban megindulhat a szülés.

A szívbetegek állapota romolhat, nekik célszerű kerülni a megterhelő fizikai tevékenységeket. A tüneteket az erős, viharos szél tovább fokozhatja, valamint emiatt jelentősen romolhat hő- és komfortérzetünk.

Az Északi-középhegységben, majd délután a Tiszántúlon is havas eső, havazás válthatja az esőt, főként a hegyvidéki tájakon latyakos, hókásás útszakaszok is előfordulhatnak.

Sokfelé erős, északkkeleten és a Dunántúlon viharos északi-északnyugati szél csökkentheti jelentős mértékben a járművek menetstabilitását. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!