Együtt tüntet a magyar ellenzékkel Judith Sargentini, a holland zöldpárt EP-képviselője.Együtt tüntet a magyar ellenzékkel Judith Sargentini, a holland zöldpárt EP-képviselője Brüsszelben.

Kedden Brüsszelben is kormányellenes tünetést szervez a RED - Radikális Európai Demokraták nevű szervezet, melyet Ujhelyi István szocialista EP-képviselő alapított - írja a 444. hu.
A demonstráción Judith Sargentini is részt vesz. Ő volt az a politikus, aki megalkotta a Magyarországról szóló, róla elnevezett Sargentini-jelentést, melyet ősszel 448 igen, 197 nem, és 48 tartózkodás mellett fogadott el az európai Parlament. A dokumentum szerint többek között Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, ami indokolja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását.

A tüntetésen várhatóan Ujhelyi István, Jávor Benedek (Párbeszéd, EP-képviselő), Németh Balázs (Momentum), Kendernay János (LMP) és Mester Barnabás (RED) szólal majd fel,írja a blikk.hu.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!