A vonattal közlekedők jelentős késésre készüljenek!



A havazás egyre több helyen okoz fennakadást, számtalan baleset történt az országban. A Fővárosi Közterület-fenntartó megkezdte az utak tisztítását, de a kisebb utakra csak a főutak megtisztítása után kerül sor -írja az MTI. A gépjárművezetőket arra kérik, hogy körültekintően közlekedjenek. A vonattal utazók késésre számíthatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a Fővárosi Közterület-fenntartónál (FKF) péntek este 22 órától emelt készültségi fokozat lépett életbe – közölte a társaság szombaton az MTI-vel. Az FKF közlése szerint jelenleg 70 jármű végzi a fő- és közösségi útvonalak takarítását. A főutak “sónedvesek”, latyakosak, a mellékutak havasak, takarításukat csak a főútvonalak rendbetételét követően tudják megkezdeni.

A gépjárművezetőket arra kérik, hogy a megváltozott téli útviszonyok miatt fokozott figyelemmel, körültekintően közlekedjenek. Az ingatlantulajdonosokat pedig arra kérik, hogy ahol szükséges, az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

Eközben már halálos áldozatai is vannak a havazásnak: rengeteg baleset történt ma – az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság elmondása szerint péntek délután és szombat reggel között 40 esethez riasztották őket.

A vonattal közlekedők késésekre számíthatnak.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!