Sarkvidéki hideg várható! Mínusz 20 fok is lehet a héten.



A következő napokban többfelé várható havazás, de viharos szélre és komolyabb lehűlésre is készülni kell. A leghidegebb helyeken mínusz 18 Celsius-fokig csökkenhet a hőmérséklet, néhol még napközben is mínusz 10 fok körül alakulnak a maximumok.

Az éjszakai órákban észak felől egy hidegfront éri el az országot, mely többfelé okoz havazást. Az északi-északkeleti határvidéken szerda estig jelentősebb (5 cm körüli) hóréteg is kialakulhat, és ott a napközben megerősödő szél a havat hordhatja, és kisebb akadályokat képezhet.

Szerdán a nap első felében a Dunántúl délnyugati-nyugati megyéiben a vegyes halmazállapotú csapadék ónos is lehet, amelyből helyenként néhány tized mm vastag jégpáncél is kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint: 

Szerdán szórványosan valószínű kisebb csapadék, többnyire havazás, nyugaton inkább havas eső, eső. Emellett viszont többfelé megerősödik, északon, északkeleten néhol viharossá is fokozódik a szél. A minimum hőmérséklet -7 és -2, a maximum hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Csütörtökön futó hózáporok mellett több-kevesebb napsütés is várható. Ekkor is nagy területen viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban - 6 és -1 fok között alakul a hőmérséklet, a nappali maximumértékek -2 és +2 fok között alakulnak.

Pénteken is nagy területen lesz viharos a szél. Emellett napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet -15 és -7 fok között valószínű. Napközben -9 és -3 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton kezdetben napos idő várható, majd délután, estefelé nyugaton és északon már előfordulhat havazás. A minimum hőmérséklet általában -15 és -10 fok között alakul, de a fagyzugokban akár -18 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire -7 és -2 fok között valószínű, de északkeleten csak -10 és -7 fok közé melegszik a levegő. Várhatóan ekkor tetőzik a hideg!

Vasárnap többfelé valószínű havazás. Helyenként megerősödik a szél is. A minimum hőmérséklet -14 és -4, a maximum hőmérséklet -6 és +3 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb. Forrás: MTI

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!