Hidegbetörést hoz az új esztendő.



Szeles, de többfelé napos időt tartogat az év utolsó napja. Kisebb csapadék csak néhol fordulhat elő. Szilveszter estére gyengül a szél.

Az év utolsó napja már szárazabb időjárást hoz. Többfelé készülhetünk hosszabb napos időszakokra, kisebb csapadék csak elszórtan délen és keleten fordulhat elő. Az északias szelet azonban erős, viharos lökések kísérhetik a Dunántúlon. Délután 3-7 fok valószínű, de a szél rontani fogja hőérzetünket.

Szilveszter este a legtöbb helyen kevés felhő lesz az égen, kisebb csapadék csak néhol délen fordulhat elő. A szél veszít erejéből, mérsékelt, helyenként élénk lesz. A hőmérséklet este -3, +3 fokig hűlhet le, hajnalig pedig -7, +2 fokig csökkenhet.

Meg vannak számlálva az átlagosnál enyhébb időjárás napjai, alig köszönt be ugyanis az új év, szerda hajnalban markáns hidegfront érkezik.

Így szerdára virradóra több helyen várható eső, zápor, a hegyekben és északkeleten, keleten havas eső, hó is hullhat. A front megérkeztével északnyugatira fordul és tovább erősödik a szél, szerdán és csütörtökön nagy területen kell viharos lökésekre számítani. 

Szerdán még 2-6 fok várható, csütörtökre azonban jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a maximumok is csak fagypont körül alakulnak, amit az erős, viharos szélben jóval hidegebbnek érezhetünk majd.

A front átvonulását követően jelentős mennyiségű csapadékra már nem kell számítani, ugyanakkor a felhőátvonulásokból szerdán és csütörtökön is kialakulhatnak elszórtan hózáporok.

Pénteken is marad a hideg téli idő, ismét sokfelé erős lesz a szél. Döntően napos idő lesz jellemző, csak néhol fordulhat elő egy-egy futó hózápor.  Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!