Nagyon régen láttunk már ilyet!Az elmúlt hetek extrém időjárása után úgy tűnik kicsit megnyugodhatunk: nyoma sincs sem hőségnek, sem viharoknak, jégnek. 

Telesen szokatlan, hogy semmiféle riasztás sincs érvényben sem ma, sem holnap.

Az időkép.hu riasztásokat mutató felülete jelenleg így néz ki:

Élvezzük a kellemes nyári meleget!

Kilátások a hétre:
Csütörtökön már csak keleten fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar, hazánk nagy részén több órára kisüt a nap.
Nyugaton, a Duna-Tisza közén és északkeleten élénk lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Délután 27-32 fokot mérhetünk. Frontmentes időnk lesz.

Pénteken is sok lesz a napsütés, a délután kialakuló gomolyfelhőkből elsősorban délen, délkeleten, valamint északon, északkeleten alakulhat ki néhol átmenetileg egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Gyenge, mérsékelt lesz a szél. Hajnalban 13-19, délután 29-33 fok várható.

Szombaton is alapvetően napos időre van kilátás 30-34 fokos maximumokkal. Kisebb zápor, zivatar legfeljebb a déli megyékben és az északi határ közelében alakulhat ki. A légmozgás továbbra sem lesz jelentős.

Vasárnap és hétfőn marad a napos, meleg idő, a maximumok az ország nagy részén kevéssel 30 fok fölött alakulnak. Átmenetileg egy-egy zápor, zivatar csak néhol fordulhat elő. Többfelé megélénkül az északi-északkeleti szél.

 

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!