Sokféleképpen lehet értelmezni a közlemény tartalmát, de az biztos, hogy változások előtt állunk.



Több mint érdekes közleményt adott ki a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület, miután szerdán képviselőik tárgyaltak az Emberi Erőforrás Minisztérium illetékeseivel - olvasható a Portfolio.hu-n.

A közlemény idézi az ülésen részt vett nyugdíjas szervezetek vezetőinek nyilatkozatát.

Karácsony Mihály (NYPOE Elnöke) tájékoztatta a Kormány szakembereit a felmenő rendszerű országos nyugdíjas parlamentek sokszínű résztvevői köréről és az azokon felvetett, nyugdíjasokat érintő témakörökről.

Juhász László (MaSZSZ Nyugdíjas Tagozata Elnöke) tolmácsolta - az Országos Nyugdíjas Parlament III. ülése határozatának megfelelően a jelenlegi nyugdíjemelési gyakorlat megváltoztatásának szükségességét úgy, hogy a jövőben a nyugdíjemeléskor a tervezett fogyasztói áremelkedésen túl a tervezett bruttó bérkiáramlás mértékét is vegyék figyelembe.

Némethné Jankovics Györgyi (NYOSZ Elnöke) kifejtette: a nyugdíjasok egyik legfontosabb igénye, hogy az országos hatókörű nyugdíjas érdekvédő szervezetek és a döntéshozók közötti jöjjön létre egy intézményesített, tervezhető egyeztető fórum.

Ezt követően a közlemény idézi Beneda Attilát, az EMMI család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkárát, aki azt mondta:

a kormány háttérintézményeiben tervező munka folyik a nyugdíjrendszer jövőbeni átalakításának lehetőségeiről.

A helyettes államtitkár a felvetettekkel kapcsolatban nyitottságáról biztosította a jelenlévőket és ígéretet tett az ügyek érdemi vizsgálatára. Lehetőséget látott arra, hogy a belső egyeztetéseik lefolytatása után kialakított formában folytatódjon a szakmai egyeztetés, és a kölcsönös tájékoztatás.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!