A polgármester azt nyilatkozta, hogy már 3 éve tárgyalnak, ám a másik fél erről semmit nem tud...



Az egész magyar sajtót bejárta a Nyíregyházán épülő Legolend híre és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármesterének nyilatkozata, miszerint: "Kormányhatározat született arról, hogy 9,5 milliárd forintos támogatással Legoland Discovery Center épül Nyíregyházán. Több mint három éve foglalkozom személyesen ezzel a témával. Óriási lehetőséget rejt magában a leendő beruházás. Európában négy hasonló központ van: Németországban kettő, Angliában és Törökországban egy-egy. Egyelőre nincsenek konkrétumok, annyit viszont megígérhetek, hogy 2020-ig megvalósul Magyarország legkülönlegesebb turisztikai attrakciója. Sok egyeztetés van még hátra, de egészen biztos: ez az ország egyik legjelentősebb beruházása a következő néhány évben."

Kilenc és fél milliárdos blöff volt a nyíregyházi Legoland? - ezzel a címmel jelent meg egy cikk az Indexen. Azt írták, hogy a Legolandeket működtető cég erről mit sem tud.

A Privátbankár.hu megkereste a Legoland Discovery Centereket kizárólagosan működtető Merlin Entertainmentet. A cég azt válaszolta: Jelenleg nem terveznek Nyíregyházán Legoland Discovery Centert nyitni. A hozzájárulásuk nélkül senki nem nyithat semmit, mivel ők a franchise tulajdonosai.
A Privátbankár megkérdezte a nyíregyházi önkormányzatot az ellentmondásról. Válaszukban óvatosan fogalmaztak: „A kormány támogatta azt az elképzelését is a városnak, hogy egy egyedülálló, a tágabb térségben is nagy vonzásképességű attrakciót hozzon létre, így 9,5 milliárdos keretet biztosít arra, hogy komoly tárgyalópartnerként kereshessük meg azt a nemzetközi vállalatcsoportot, amely az építkezéshez és üzemeltetéshez szükséges jogokat birtokolja."

Azaz a kormány valójában csak arra ítélt meg 9,5 milliárd forintot, hogy Nyíregyházának legyen mivel tárgyalóasztalhoz ülnie, például a Merlin Entertainmenttel. Kovács Ferenc pedig már akkor tényként közölte a tárgyalások sikerét, amikor -  úgy tűnik - a másik fél még nem is tudott az egész elképzelésről, és nem is tervezett beruházást a városban.

Felmerül a kérdés: mivel telt az a 3 éves előkészítés, amiről Kovács Ferenc nyilatkozott, és kikkel tárgyaltak, ha volt egyáltalán bármiféle tárgyalás. És vajon mi lesz a 9,5 milliárd sorsa? Forrás: nyiregyiek.hu

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!