Váratlan fordulat, ami Hillary Clinton elnökségével végződhet.



Meglepő fordulatot vehet az amerikai elnökválasztás! Még az is előfordulhat, hogy Hillary Clinton lesz az elnök…

Bár a választást Donald Trump nyerte, ennek ellenére még az is előfordulhat, hogy mégis csak demokrata riválisa költözhet be a Fehér Házba. Bár a republikánus jelöltnek 290 elektori szavazata van, miközben Clinton csak 228-at szerzett, az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökét hivatalosan csak az elektori kollégium decemberi ülésén választják meg.

Persze a kötött mandátummal rendelkező elektorok átszavazása a másik párt jelöltjére elég ritkán fordul elő, és az amerikai választások történelmében alig van rá eset, most ez mégis megtörténhet. Hiába az esetek 99 százalékában az elektorok az őket delegáló pártok jelöltjét támogatják, de a mostani választás előtt már hallani olyat, hogy hiába a republikánusok által van delegálva valaki, mint például az egyik texasi tűzoltó, például  már ő is kijelentette, hogy nem fog Donald Trumpra szavazni, hanem inkább Clintonra.
Márpedig az köztudott, hogy Tramppal sokan nem szimpatizálnak a republikánus párton belül sem!

A demokraták ezt a kis esélyt érezhetően igyekeznek is meglovagolni, hogy mégiscsak Hillary Clinton költözzön a Fehér Házba. Erre utal az a folyamatosan fenntartott elégedetlenségi hullám is, ami szerte az országban tüntetésekben és demonstrációkban nyilvánul meg. A legszélsőségesebb liberálisok pedig már Donald Trump meggyilkolásának lehetőségét is felvetették!

Egyre nyilvánvalóbb kezd lenni, hogy a demokraták megkérdőjelezik a választópolgárok döntését, ami ellen eddig a hivatalban lévő Barack Obama sem emelt még szót.
Az elektorok decemberi átszavazásának, és ezzel az alkotmányos kiskapu kinyílásának pedig minden jel szerint a Newsweek magazin szerkesztői örülnének a legjobban, akik így talán eladhatnák a „Madam President” címlappal megjelent, de végül csak 17 példányban eladott választási különszámot...

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!