Nézd mega fogtérképen, hogy melyik fog mely szerveddel áll kapcsolatban.



Az alternatív gyógyászat tanai szerint bizonyos testrészek megbetegedéseit nem feltétlenül hibás működésük okozza, a panaszok kiváltó oka gyakran máshol keresendő. Így a fogak gyulladása, elhalt idegei vagy a rajtuk lévő idegen test is kiválthat betegséget a szervezet távoli részén.
A hagyományos medicina is felismerte, hogy például a szájüregben lévő baktériumok elősegíthetik cukorbetegség vagy szívinfarktus kialakulását, tehát a fogak egészsége direkt hatást gyakorol az egész szervezet működésére.: A bölcsességfogak (18, 28, 38, 48) problémái, például ha nem tudják áttörni a fogínyt, vagy rossz irányba nőnek, a szív megbetegedéseire utalhatnak. Fordított esetben a bölcsességfogak szívritmuszavart vagy magas vérnyomást is okozhatnak.

Szív: A bölcsességfogak (18, 28, 38, 48) problémái, például ha nem tudják áttörni a fogínyt, vagy rossz irányba nőnek, a szív megbetegedéseire utalhatnak. Fordított esetben a bölcsességfogak szívritmuszavart vagy magas vérnyomást is okozhatnak

Gyomor: Néha valami annyira megfekszi a gyomrunkat, hogy akár lelki betegek is lehetünk tőle. Nagyon kivételes esetben ez akár a rágófogak (17, 16, 26, 27, 36, 37, 46, 47) megbetegedéséhez is vezethet. Ha ezek a fogak megbetegednek, zavarhatnak fontos energetikai áramlásokat is, amelyek hatást gyakorolhatnak szociális kapcsolatainkra is.

Orr/melléküregek: Újra és újra visszatérő gyulladás hátterében az alsó állkapocsban lévő 35/34-ös, 44/45-ös számú fogak vagy a felső 17/16, 26/27-es számú fogainak problémái is állhatnak. Főleg, ha amalgámmal tömték őket, amelynek eltávolítása után a probléma is megoldódhat.

Tüdő: A 15/14-es, 24/25-ös (az alsó állkapocsban 36/37-es, 46/47-es) fogak miatt állandó rekedtségtől, köhögéstől szenvedhetünk. Ha az orvos nem talál más (például allergiás jellegű) problémát, gondoljunk erre a lehetőségre is.

Fül: A bölcsességfogak összeköttetésben állnak a fülünkkel. Vissza-visszatérő erős fülfájás, fülzúgás is visszavezethető rájuk. Ezenkívül a 36-os fogat támadja meg általában elsőként a szuvasodás. Az antibiotikumos kezelést igénylő betegségek növelik a szuvasodás rizikóját.

Hólyag/vesék: Azok a körülmények, amelyek veseproblémát okoznak, megtámadhatják a rágófogakat is (a felső állkapocsban 12/11, 21/22, az alsó állkapocsban 32/31, 41/42). Rosszul behelyezett tömések, halott vagy csiszolt fogak okoznak elsősorban ilyen panaszkombinációt.

Nemi szervek: Nem meglepő, hogy az első fogak függnek össze a szexualitással és a hormonháztartással. Rögtön szembetűnnek, és eldöntik, hogy valaki tetszik nekünk, vagy sem. Rossz frontális fogak következménye lehet impotencia és terméketlenség is.

Máj: Ha valaki annyira rosszkedvű, hogy csak epés megjegyzéseket tesz, érdemes elgondolkodni azon, hogy megéri-e. A máj és az epe betegségei ugyanis ideggyulladást okozhatnak a szemfogakban (13, 23, 33, 43).

Hasnyálmirigy: A hasnyálmirigy betegségeit gyakran csak előrehaladott stádiumban fedezik fel. Ezért tanácsos a 17, 16-os (felső állkapocs) vagy a 44/45-ös fogak problémái esetén megvizsgáltatni a véreredményeinket.

Belek: Az olyan emésztési problémák, mint a hasmenés, a székrekedés vagy a felfúvódás okai után kutatva se feledkezzünk meg a fogorvosnál tett látogatásról. Ilyen problémák hátterében ugyanis fogproblémák is állhatnak: a 15/14, 24/25 (felső állkapocs) vagy a 37/36, 46/47 (alsó állkapocs) fogakat nézessük meg a szakemberrel. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!