Kellemes idővel búcsúzik a március.



Csak úgy, mint az elmúlt két hétben, ezúttal is hétvégéig tart a melegedés. Vasárnap délutánra ismét elérjük többfelé a 20 fokot, majd hétfőn egy hidegfront hozza meg az újabb lehűlést és a szeles időt. Nagy területű csapadékra továbbra sincs esély, legfeljebb elszórt záporok öntözhetik a földeket a hidegfront nyomán - olvasható az idokep.hu-n.

Csütörtökön a sokfelé fagyos hajnalt követően délutánra nagyrészt már mindenütt 10 fok fölé melegszik a levegő. Sok napsütés mellett több felhő az északi és nyugati tájakon takarhatja az eget. Az Alpokalján egy-egy gyenge zápor is kialakulhat. Szintén a Dunántúlon időnként megélénkülhet az északias szél is.

Pénteken a reggeli és késő délutáni órákban lehet tisztább az ég, napközben többfelé megnövekszik a felhőzet, de napsütésből sem lesz hiány. Az északias szél helyenként élénk lesz. Hajnalban az Alföldön és északkeleten gyenge fagy még előfordulhat, északon néhol párásan indulhat a reggel. Pár fokkal tovább emelkednek a délutáni maximumok, 12-16 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk.

A hétvége a ragyogó tavaszi időjárás jegyében fog telni, szombaton és vasárnap is napos, meleg időben lehet részünk. Érdemes szabadtéri programot szervezni, de a hűvös hajnalok miatt még javasolt a réteges öltözködés. A légmozgás mindenütt gyenge, mérsékelt marad. Szombaton 15-20, vasárnap 17-22 fokos melegre lehet számítani.

Hétfőn hidegfront érkezik, záporokkal, megerősödő északkeleti széllel. A hőmérséklet csak keddre esik vissza jelentősebben, hétfőn még 12-18 fok lehet, kedden előreláthatólag 10-16 fokot mérhetünk.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!