Két négynapos hosszú hétvégével is számolhatsz!



Húsvét 2019. április 19 – április 22, négy napos hosszú hétvége

Az év közbeni ünnepnapok számában ritkán történik változás. Ezért is követte kiemelt figyelem azt a két éve módosított jogszabályt, amellyel 11-re növelték a hivatalos ünnepek számát, mivel a Nagypéntek is belekerült az ünnepnapok közé. Bár önálló ünnepnapról van szó, a gyakorlatban ez azt jelentette, hogy a húsvéti ünnep ezentúl egy négynapos hosszú hétvége formájában fog testet ölteni. A szent-háromnapi Nagypéntek, Nagyszombat, továbbá a Húsvét vasárnap és a Húsvét hétfő. Ez lesz egyébként az egyetlen olyan hosszú hétvége, amely minden évben biztosan négy napig tart és amelyre az éppen aktuális éves naptár kényétől-kedvétől függetlenül minden évben számíthatunk.

Munka ünnepe 2019. május 1. szerda

Május 1-je szerencsére most sem hétvégére, hanem egy hét közbeni munkanapra esik. Nevezetesen szerdára. A hétfői vagy pénteki napra eső ünnepnap mindig az egyik legjobb opció, mert így minden esetben megnyúlik a gyorsan elszaladó hétvége. Ettől csak az előnyösebb, ha keddre vagy csütörtökre esik az ünnepnap.

A korábbi évek gyakorlata alapján ilyenkor ledolgozás mellett jár egy plusz pihenőnap a “lyukra”. Ebben az értelemben a munka ünnepét 2019-ban csak kicsit esik szerencsésen. Hosszú hétvége keretében sajnos nem ünnepelhetjük, de van egy jó napunk a hét közepén.

Pünkösd 2019. június 10. hétfő, három napos hosszú hétvége

A húsvétot követő hetedik vasárnapon és hétfőn van Pünkösd. A pihenőnapokkal összefüggésben annyi a számunkra fontos összefüggés, hogy ismét egy igazi, 3 napos elnyújtott hétvégével hangolhatunk rá a nagy nyári szabadságokra.

Államalapítás ünnepe, 2019. augusztus. 20. kedd, négy napos hosszú hétvége

Az államalapítás ünnepe, Szent István és az új kenyér napja 2019-ben várhatóan 2 többlet pihenő napot jelent egy sima hétvégéhez képest a dolgozók számára, mert pont keddre fog esni. A korábbi években mindig az volt a gyakorlat, hogy a keddre vagy csütörtökre eső ünnepekből 4 napos hétvégét csináltak. Ez mindig úgy történt, hogy a közbenső napot korábban ledolgozták. Most is ez várható és ezzel egy további négy napos hétvégének örülhetünk.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!