A megtört férj azért mesélte el a történetüket, hogy mással ilyen ne fordulhasson elő.



Szerdán lenne a születésnapja, de döbbenetes tragédia miatt a családja karácsony előtt el kell hogy temesse Katalint.

A háromgyermekes édesanya egy héttel ezelőtt a szombati ebédet főzte, a répát tisztította, amikor késsel belevágott az ujjába. Bekötötte a vérző sebet, és nem tulajdonított nagyobb ügyet az egésznek. Pár nappal később viszont belázasodott, amire gyógyszert vett be.

Férje arról beszélt, az ujjon lévő seb gyógyulni látszott, de Katalin keze feljebb már tűzpiros volt. Csütörtökön csak feküdt, felszökött a láza negyven fokra. Nehezen vette a levegőt is, ezért családtagjai tüdőgyulladásra gyanakodtak.

Aztán gondoltak mindenre, csak arra nem, ami valójában a problémát okozta: vérmérgezés.

Pénteken mentőt kellett hívni Katalinhoz, és bevitték a győri Petz-kórházba.

A sürgősségin kivizsgálták, s a vérvétel eredménye kimutatta, hogy a fehérvérsejtszám kritikusan alacsony, a tüdő mindkét lebenyében pedig víz van.

A család abban a tudatban tért haza, hogy a vizet majd leszívják a nő testéből, és javul az állapota. De este fél tízkor hívták őket, hogy Katalin elhunyt.

Dr. Tamás László János, a Petz-kórház főigazgatója orvosként hívja fel a figyelmet a legfontosabbakra: ha valakit sérülés ér, s utána fáradtnak érzi magát, legyengül és lázas lesz, forduljon minél előbb orvoshoz. 

Van, amikor látható jele van a vérmérgezésnek (valóban megjelenik a „piros csík' a végtagokon), de van, amikor olyan szepszisről van szó, amely a testen belül zajlik, s nincsenek külső jelei – teszi hozzá az orvos. Nem egy esetben pedig már meglévő betegség (cukor- vagy az immunrendszert gyengítő kórtünet) áll a háttérben, ez az oka annak, hogy a banális sérülést – mint ezt is – nem tudja végül legyőzni a szervezet. Bármi is az ok, fiatal embereket ne veszítsen így el egy család; Katalin története mentsen meg másokat. Ezért mélységes tisztelet a családjának. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!