Sokan már nem esznek este 6 után. Ezzel azonban sokszor kifejezetten rosszat tesznek maguknak.



A szakemberek szerint semmi értelme annak, ha 6 óra után már nem eszünk. Sőt! Kifejezetten rossza, ha éhes gyomorral fekszünk le.

Mi a megoldás? A késői órákban együnk olyan dolgokat, amik nem terhelik meg a gyomrot, de az éhségérzetet elmulasztják.

Ezeket az ételeket nyugodtan fogyaszthatjuk akár este is.

1. Étcsokoládé

Sokszor a csokoládét a feketelistán találjuk. Azt azonban tudni kell, hogy ez egyáltalán nem igaz, ugyanis hatalmas különbség van a mogyorós tejcsokoládé és az étcsokoládé között! Először is, az étcsokoládénak elhanyagolható a cukortartalma. Éppen ezért az étcsokoládé fogyasztásával nemhogy nem hízunk, de egyenesen fogyni fogunk, mégpedig gyorsan, továbbá a koleszterinszintünk is normalizálódni fog. Minél magasabb a kakaótartalma, annál jobb!

2. Leves

Biztos nem sokan számítottak arra, hogy ezt az ételt itt látják majd. Ennek ellenére ezt az ételt bátran fogyaszthatjuk este is! Ennek nagyon egyszerű oka van: a meleg folyadék nyugtató hatással bír a szervezetünkre. Ha úgy érzed, hogy az este elfogyasztott meleg tea nem csillapította az éhséged, melegíts fel egy kevés levest és fogyaszd el! Legjobb ilyenkor a csirkehúsleves, illetve a zöldségleves. Fontos azonban megjegyezni: nem érdemes estére lencse-, borsó-, vagy bablevest fogyasztani, mert ezek nyugtalan alváshoz vezethetnek.

3. Mandula

Sajnos a jelenlegi árak mellett nem mindenki engedheti meg magának, hogy akár hetente párszor esténként mandulát fogyasszon. Viszont néha azért mindenki megengedhet magának egy kevés luxust. Egy marék mandula kiváló választás az esti éhség csillapítására.

4. Tökmag

Ha esténként akaratlanul is a csipszes, vagy pattogatott kukoricás zacskó felé nyúlunk, éppen itt az ideje leszokni erről a káros szenvedélyünkről. Fogyasszunk ezek helyett tökmagot! Ez pont az a fajta étel, ami kiválóan csillapítja az éhséget, ugyanakkor nyugodt alvást biztosít. Mint ismeretes, a tökmag nagyon gazdag magnéziumban, ami a nyugodt alváshoz elengedhetetlen.

5. Rizs

A dietológusok egybehangzó véleménye szerint a rizs a diéta fontos eleme, mely az álmatlanságot is csökkenti. A rizs glikémiás indexe közepes, azaz pozitívan befolyásolja a triptofán nevű aminosav és a melatonin alvást segítő hormonok termelésének a sebességét. Mindkettő nélkülözhetetlen a minőségi alváshoz.

Ugyancsak fontos, hogy megértsük szervezetünk trükkjeit, ravaszságait, ugyanis sokszor szomjúságnak álcázza az éhséget. Ebben az esetben például próbálj meg meginni egy pohár vizet, de még jobb egy pohár meleg gyömbérteát.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!