Az egyik leggyakoribb álomkép.



Minden álomnak megvan az értelme. Ezért, ha gyakran álmodsz, és emlékszel is rá, érdemes álomnaplót vezetned – így később felfedheted a jelzések közti összefüggéseket.

Az egyik leggyakoribb álom a repüléssel,zuhanással kapcsolatos. Mint minden álomértelmezés esetében, maga az álom nem annyira fontos, mint annak alkotóelemei, „körülményei”. Mivel a repülést a szabadsággal asszociálják, így az ezzel kapcsolatos álmokat is főként az ember szabadságérzetével magyarázzák. 

Az álomfejtéssel foglalkozó szakemberek szerint, ha gyakran álmodod azt, hogy repülsz, arra utal, hogy a szélesebb perspektívát kell megtalálnod. De jelentheti azt is, hogy érdemes leegyszerűsítened a problémákat, és ne ragadj le az élet részleteinél. Ezek az álmok ugyanakkor egy nagyobb átmenet, egy komoly változás korszakát idézhetik.

Ha például azt álmodod, hogy zuhansz, csak esel (és általában felriadsz, mielőtt földet érnél), az a barátokkal vagy a családdal való kapcsolatvesztés érzését jelentheti. Ezek az álmok erős szorongást gerjeszthetnek abban, aki gyakran látja őket. Ugyanakkor ezek az álmok azt is jelezhetik, hogy túl nagy feladatot vállaltál.

Ha azt álmodod, egy repülőgépen repülsz, az arra utalhat, hogy egy kihívást jelentő helyzetben kockázatot kell vállalnod. Ha tiszta égbolton repülsz, azt jelenti, hogy meg akarsz szabadulni a problémáidtól.

Ha zavaros víz felett repülsz, az egy ismeretlen érzelmi problémára utalhat, amellyel nem akarsz foglalkozni. Ha azt álmodod, hogy szárnyak nélkül repülsz, akkor ez egy olyan álom lehet, amely ellentmond a logikának. Spirituális értelemben arra utalhat, hogy ambiciózus vagy, és arra vágysz, hogy látványos dolgokat érj el az életeddel.

Legalább annyiszor álmodunk rosszat, mint jót, és ez a repülő álmokra is vonatkozik.

Ha azt álmodod, hogy egy olyan személlyel repülsz, aki megakadályoz az élményben, akkor ez a szorongás megnyilvánulása lehet. Még akkor is, ha olyan valakiről álmodsz, akit nem ismersz, érdemes megvizsgálni a valós életedben lévő összefüggéseket.

Próbáld meg megnézni, hogy hol érzed magad csapdában – javasolják az álomfejtéssel foglalkozó szakemberek. Merthogy a repülés gyakran a szabadság érzését jelenti. Ki, miben próbál megfosztani téged a szabadságodtól?

Az olyan álmok, amelyekben repülsz, képviselhetik az erődet, hogy le tudd győzni a mindennapi kihívásokat. Jelenthetik továbbá a célod eléréséhez szükséges erőfeszítésedet is. Míg a pozitív álmok az irányítást és a hatalmat jelenthetik, addig a negatív álmok a korlátokat és a tehetetlenséget szimbolizálják.

Ha például azt álmodod, hogy repülsz, és nem éred el a földet, akkor ez erőtlenséget jelenthet. Ha azt álmodod, hogy nem tudsz felemelkedni a földről, akkor ez azt a félelmedet jelképezheti, hogy nem vagy képes valamire.

A szakértők szerint, ha azt álmodod, hogy repülsz, de nem tudsz eljutni sehova, akkor ez azt jelenti, hogy képtelen vagy elérni a céljaidat.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!