Ne hagyd magad megtéveszteni.Az internetes oldalak szerint a színes csíknak nagyon is fontos szerepük van. Ezek jelzik, hogy az egyes fogkrémeket milyen gyakran lehetne használni, illetve figyelmeztetnek a fogkrém összetevőire.

fekete csík jelzés nem takar mást,mint azt, hogy a termékben található összetevők 100%-ban szintetikusak, egészségre károsak, így ezen fogkrémeket csak hetente maximum egy alkalommal javasolt használni.

piros jelzés arra utal, hogy a termék fele-fele arányban tartalmaz szintetikus, illetőleg természetes anyagokat.

kék szín pedig azt jelenti, hogy a fogkrémünk 80%-ban természetes, 20%-ban mesterséges anyagokat tartalmaz, így hetente 2-3 alkalommal javasolt velük fogat mosni.

zöld szín pedig azt jelenti, hogy 100%-ban csak természetes anyagokat tartalmaz a fogkrémünk, így ez mindennapos használatra alkalmas.

Ám ez az állítás TÉVES!

Mit jelent valójában a fogkrémes tubuson lévő színes csík?

A tubuson található csík csupán gyártástechnológiai jelzés, csomagolás közben ez jelöli a tubus végét. Vagyis a csík színe attól függ, milyen színű a tubus felirata. Ha megfigyeled: a fekete betűsön fekete, a kék betűsön, kék, a piroson piros, a zöld feliratú tubuson zöld a csík.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!