A lakberendező ötleteiből te is sokat hasznosíthatsz!



A lakás egy fiatal pár tulajdona, amikor felkerestek még külföldön dolgoztak, a lakás ki volt adva albérletbe, ez a magyarázat a lakás akkori állapotára, ami a képeken is jól látható. Szerettek volna végleg hazaköltözni, ezért vált szükségessé a lakás felújítása. Íme, a lakás a kezdetekkor.

Az elképzelés egy fiatalos, modern, kissé mediterrán jellegű lakás volt. Nem kértek luxus dolgokat, a cél az volt, hogy a lakásban minden új, és biztonságos legyen, mindezt persze a lehető legkevesebb pénzből, mivel a hazaköltözés után még esküvő, és autóvásárlás is a tervben volt. A tervezésre és a kivitelezésre egy egész év állt rendelkezésemre, azonban nagyban nehezítette a dolgokat, hogy ők végig külföldön voltak, így az egy év alatt összesen 3 alkalommal találkoztunk. Nem tudom ki izgult jobban a hazaköltözésük napján, ők vagy én.

Panellakás felújítása - A tervek:

A tervek jóváhagyása után elkezdődtek a munkálatok. Kicseréltük a régi ablakokat új, műanyag ablakokra, amelyek belülről aranytölgy, kívülről fehér színűek. A régi bejárati ajtót biztonsági acél ajtóra cseréltük, és a fűtési szezon végeztével új radiátorokat tettünk fel. Az egész lakásba új villanyvezetékeket húztunk, amelyeket a panelokra kicsit sem jellemző módon bevéstünk a falakba. A konyhában kibontottuk a kamrát, hogy növeljük a teret, és a gázvezeték elhelyezését is módosítottuk. (ehhez hivatalos engedélyt kell kérni) A fürdőszobában is megszabadultunk mindentől, a konyhai és a fürdőszobai vízkiállásokat is az új elrendezésnek megfelelően módosítottuk. Meg kell mondjam, hogy mint minden felújítás során itt is akadtak problémák. Igaz, hogy a radiátorokat lecseréltük a fűtési szezonon kívül, azonban arról megfeledkeztünk, hogy a fürdőkád alatt is fűtéscsövek vannak, amiket nem szüntettünk meg. Szerencsére, Kiss Zoltán és csapata, a Flexibilis 2003 Bt. munkatársai, csőfagyasztásos eljárásukkal kisegítettek bennünket a bajból.

Mivel a panellakásokban, nem mindenhová lehet bevésni a vezetékeket, és a vasbeton nem épp ideális a mennyezeti spotlámpák telepítéséhez, így a folyosók és a nappali gipszkarton álmennyezetet kapott. A nappaliba egy különleges gipszkarton térelválasztót is terveztünk a tulajdonosok kérésére. Ezt a gyönyörűséget a Gipszkarton Bt. munkatársai, Romák Gábor és csapata valósították meg.

Ezek után a burkolási és festési munkák következtek. A nappaliban, az étkező résznél díszkő burkolattal erősítettük a mediterrán hatást. A burkolási munkákat Ekres Sándor kivitelezte.
Ezután már csak az asztalos munkák maradtak. Hosszas előkészületek után, az AP-Faktúra Egyedi Bútorgyártó Kft munkatársai 2 nap alatt bebútorozták az egész lakást. Nem volt könnyű dolguk, mivel csak az egyedi térelválasztónkat milliméter pontossággal kellett lemodellezniük, hogy a pácolt fenyő lapokat be tudják szerelni. Külön szeretném megköszönni az AP-Faktúra munkatársának, Simon Juditnak a sok-sok segítséget és türelmet!

Egy kiadós takarítás után a végeredmény, azt hiszem, magáért beszél. Főleg ha újra végignézzük a felújítás előtti képeket.

 

Németh Györgyi - Lakberendező   - Forrás: lakberendezes.ucoz.com

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!