Az orvosok nem értik, hogy élhette túl!A 19 éves Jean Hilliard csak pár percre akart átszaladni barátjához. Beült a fűtött garázsban lévő kocsiba, és elindult. Ám a kocsija megcsúszott a jeges úton, és egy árokba zuhant. Nem lett baja, de félt az autóban maradni, mert nem volt melegen öltözve. Gondolta, elszalad gyalog a barátja házához, amitől már nem volt messze. Elindult, de eltévedt. Órákig ment a jeges szélben, hóban. Aztán  pár méterre a céltól, a ház előtt összeesett.  6 órán keresztül feküdt a hóban, a -22 fokban!

Reggel 7 óra volt, amikor a barátja, Wally Nelson kijött a lakásból, és meglátta Jean fagyott testét. Azt hitte, meghalt.

Berakta a fagyott testet az autóba, és elvitte a közeli Fosston Városi Kórházba. 

Nem tudták kinyitni a száját. Nem tudták emelni a karját. Merevvé volt fagyva. De kiderült: a szíve dobog! 8 szívverése volt percenként.
- Olyan fagyott merev volt, mint amikor egy darab húst kivesszük a mélyhűtőből - emlékezett vissza az orvos.
Itt csak a csoda segíthet!
Az orvos meleg, nedves csomag közegbe helyzete a testet, és vártak.

Édesanyja fogta a kezét és folyamatosan szólongatta. Délután 1-kor furcsa hangokat adott ki. Majd nem sokkal később vizet kért.

Az éjszaka folyamán Jean kezei, karjai is megmozdultak. A harmadik napon meg tudta mozdítani a lábát.

Dr. Sather így nyilatkozott: 'Láttam egy csomó fagyott embert. A fagyott végtagokat sajnos amputálni kell.'

De Jean esetében nem kellett! Minden végtagja tökéletesen mozgott!
Jean 5 napig volt az intenzív osztályon. Utána egy normál kórterembe fektették. 49 nap múlva saját lábán hagyta el a kórházat.

►► KÉRJÜK

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!