5 hete vagyok cserediák Finnországban. Most figyeljél magyar oktatás!!Na szóval...Látom nagyon megy itt a dráma a rinyáló diákok miatt....mit írnak annak van valóságalapja!

Lassan 6 hete vagyok cserediák Finnországban, és mintha egy másik világban lennék! Miért?Hetente 12 órám van, olyan dolgokat tanulok, amik érdekelnek, mert összesen 5 db szabadon választott tantárgyam van. Stressz kb nem is létezik, nincsenek dolgozatok, felelések, összesen 8 hetente van egy exam week, amikor a diákok 'vizsgáznak' abból az 5 tantárgyból LAPTOPON! Feleslegesen semmit nem kell megtanulniuk, mert úgy vannak vele, hogy minden másra ott az internet. Pl. Fizika exam-re 2 oldal puskával mehetsz be, mert az a lényeg, hogy használni tudd és ne csak bemagold. 

A laptop és a telefon a tanóra szerves része, a telefon használata egyáltalán nincsen tiltva! A tanárok és a diákok teljesen egyenrangúak, mindenkit a keresztnevén szólítanak és senki sem kap plusz tisztelet. Az iskola felszereltségéről ne is beszeljünk...minden teremben kb két projektor van...

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!