Rendszeres fogyasztása esetén hamar jelentkezik a jótékony hatás.Sokat lehet hallani a káros koleszterin okozta szövődményektől, főként keringési problémákat, szívbetegségeket okozhat, ha a vérerek falán lerakodások képződnek, ezzel akadályozva a vér szabad áramlását, aminek következtében a magas vérnyomás is kialakulhat. Vannak szintetikus gyógyszerek erre, de ezek sokszor inkább mérgezőek, mintsem, hogy megelőzzék a betegségeket. A gránátalmából kinyert lé viszont egy természetes csodaszer, amely hatásosan véd a koleszterintől és lerakódások kialakulásától.

A szív- és keringés betegségei mellett a gránátalma még közel 100 különböző kór ellen is jó. Természetesen az eldugult vérerek gyógyításában a legkiemelkedőbb, hiszen a gyümölcs levének rendszeres használata egy év alatt 30 százalékkal csökkenti az érfalakra lerakódott plakkok vastagságát. Tehát, ha egy évig gránátalmalét iszunk, akkor máris 30 százalékkal csökkentettük a leggyakoribb elhalálozási okot, azaz a szívroham, az agyvérzés, és minden olyan betegség kialakulásának esélyét, amelyet egy eldugult ér okozhat.

A gránátalma leve hozzájárul ahhoz, hogy lipidperoxidáció lecsökkenjen, így nem keletkeznek peroxi-szabadgyökök. Ez a nagymértékű csökkenés 3 és 12 hónap alatt kimutatható. A rossz koleszterinszint is 58 százalékkal csökkent azoknál a személyeknél, akik rendszeresen ittak a gyümölcs levéből. 

ITT nézheted meg, hogyan kell egyszerűen felbontani egy gránátalmát.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!