„Mi van g@ci, meg kell szurkálni az embereket?”



Egy fiatal férfi életveszélyesen megfenyegette az utasokat a 4-es metrón.
„Mi van geci, meg kell szurkálni az embereket? Amelyik közelít, úgy nyakon szúrom, hogy itt vérzik el!” - üvöltözte magából kikelve, mert zokon vette, hogy valaki megjegyezte, ne jojózzon, mert zavar másokat!

A történteket egy polgárőr rögzítette, hogy a görkorcsolyás férfi életveszélyesen fenyegetőzik és egy késsel hadonászik. A fiatal férfi még azt is ordította: Gyertek faszszopók! Elteszem, beteszem a táskámba ... titángyűrűvel eltöröm az állát akármelyiknek!” - , majd a gyűrűsujjával megkocogtatja a kapaszkodót.

A polgárőr megpróbálta csitítgatni a hőzöngőt, de az folyamatosan szitkokat szórt rá is. Végül az egyik megállónál a biztonsági őrök segítségét kérte. A történetet így írja le:

„Felszálltam a 4-es metróra Újbuda központnál, arra lettem figyelmes, hogy valaki ordibál. Emberi kíváncsiságból is, de inkább polgárőri segítségnyújtás miatt odamentem megnézni mi a baj. Egy görkoris srác üvöltözött, hogy ne oktassák ki.
Egy idős hölgy tette neki szóvá, hogy ne jojózzon másokat zavaróan. Na innentől kezdve „főszereplőnknél” elgurult a gyógyszer, de persze a többi utas is rászólt. A videón szerintem nem látszik, hogy egy zöld tokos valamit vett elő, ami simán lehetne kés is, de még az ujjboxerrel is kocogtatott, megmutatva, hogy milyen kemény legény.

Ami elszomorító, hogy a többi utas a visszaszólogatáson kívül semmit nem tett. Én voltam az egyetlen a kb. 80 emberből, aki szólt az ajtó mellett álló srácnak, hogy a következő megállónál tartsa az ajtót, ne tudjon becsukódni, amíg én a biztonsági őröknek szólok. Végül leszállították a metróról a balhézó görkorist. Érdekelt volna mi lesz vele, de inkább visszaléptem a szerelvénybe.
Megkérdeztem a többi utast, hogy miért nem szólt senki sem, hogy baj van. Válasz: azért mert 1-2 perc egy megálló és sofőr nincs, vagyis nincs kinek szólni. Elgondolkodtató...” 

A balhéról készült felvételt itt nézheted meg:

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!