Kigyulladt a miskolctapolcai Barlangfürdő egyik gyógyászati részlegének tetőszerkezete pénteken – közölte Rinyu Zsuzsannától, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivője. 

Az elsődleges információk szerint a tűzeset záróra után keletkezhetett, a tűz oltására nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók, a mentési munkálatok elhúzódhatnak.


Részletek a boon.hu munkatársának helyszíni jelentéséből:

21:00 A helyszínen vagyunk. Egyre magasabbak a lángok, reménytelennek tűnik a küzdelem a Barlangfürdőnél, már a fürdő teljes teteje ég. Félő, porig fog égni. A teljes tetőszerkezet lángol, egy órája már, hogy hiába próbálják eloltani. A kazincbarcikai, a tiszaújvárosi és a miskolci tűzoltók vállvetve dolgoznak.

21:10 A tűzoltók a tetőről kézi erővel, fecskendővel is próbálják oltani a tüzet, ami némileg csillapodni látszik. Százak nézik a rendőrségi kordon mögül a megfeszített munkát.

21:35 Már csillapodnak a lángok, de újra és újra lángra kap egyes helyeken a tető. Folyamatosan izzik. A helyszínen megtudtuk, nem tudni odabent mi van, hiszen a tűzoltók még nem tudnak bemenni. Információink szerint hajnalig is eltarthat az oltás. Nagy szirénázás mellett újabb tűzoltók érkeztek a helyszínre.

21:38 Bár a lángokat úgy tűnik, megfékezték, de izzik a tető. Sok bámészkodó van a helyszínen, őket egyre hátrébb terelik a fürdőtől.
Úgy hallottuk, hogy holnap reggel 10 órakor sajtótájékoztatót tartanak, Veres Pál jelenlegi és Tóth-Szántai József  leendő polgármesterek is a helyszínre érkeznek.

22:25 Még láthatóak izzó szerkezeti elemek a Barlangfürdő tetején. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!